Terörle Mücadelede Dev Adımlar: Haziranda 65 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bakan Yerlikaya: 65 terörist etkisiz hale getirildi, 418 şahıs gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, terörle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda Haziran ayında 16 terör eylemi engellendi. Operasyonlar sırasında 38 sığınak/barınak tespit edilerek kullanılamaz hale getirildi. Ayrıca, 51 silahın 39’u ağır ve uzun namlulu, 70 el bombası, 24 mayın/EYP ve 3 kilogram plastik patlayıcıdan oluşan toplamda 313 kilogram patlayıcı ve çeşitli çap ve ebatlarda 6.937 mühimmat ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlık tarafından yayınlanan bir paylaşımında, terörle mücadelede kahramanlarımızın aralıksız bir şekilde çalıştığını vurguladı. Bu süreçte Haziran ayında 65 terörist etkisiz hale getirildi ve toplamda 3.138 kırsal ve şehir alanında bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlar sonucunda 418 kişi gözaltına alındı ve 112 kişi tutuklandı.

Bakan Yerlikaya ayrıca kahraman jandarma ve emniyet güçleri için tebriklerini iletti ve terörle mücadelede gece gündüz demeden çalışan kahramanları Allah’a emanet etti. Bakanlığın açıklamasında, “Terör sona erene kadar mücadelemiz devam edecek” denildi.