Terörle Mücadelede Kararlılık Devam Ediyor, Binlerce Terörist Etkisiz Hale Getirildi

8 yılda 38 bin PKK’lı etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadeledeki kararlılığı vurgulayarak yaptığı basın toplantısında şu bilgileri paylaştı:

Son bir haftada, 44 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yıl içinde toplamda bin 146 terörist etkisiz hale getirilirken, 24 Temmuz 2015’ten bu yana ise 38 bin 489 terörist etkisiz hale getirildi. Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Harekatı’nda ise 600 terörist etkisiz hale getirildi. Harekat kapsamında çeşitli boyutlarda bin 336 silah ve 667 bin 547 mühimmat ele geçirildi. Ayrıca, 2 bin 192 mayın/el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi ve 640 mağara/sığınak imha edildi.

Bu başarılı mücadele sonucunda kahraman Mehmetçik, büyük bir fedakarlık ve olağanüstü gayretle terör örgütüne ağır darbe vurdu. Örgütün hareket kabiliyeti neredeyse tamamen sona erdi ve yıllardır ülkemizin başına musallat olan terör belasının defedilmesi açısından önemli bir aşama kaydedildi.

Ayrıca, cumhuriyet tarihinin en yoğun güvenlik önlemleri ve çok katmanlı emniyet sistemiyle korunan hudutlarımızda da son bir haftada 474 kişi yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalandı. Bu kişilerin 30’u FETÖ mensubu ve 37’si terör örgütü üyesi olarak tespit edildi. 4 bin 291 kişi ise hududu geçmeden engellendi. Böylelikle, yıl içerisinde yasa dışı yollarla yakalananların sayısı 5 bin 756’ya ulaştı ve bunlardan 417’si terör örgütü mensubu olmak üzere toplamda 285 FETÖ mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edildi. Hududu geçmeye çalışırken engellenen kişi sayısı da 145 bin 697 oldu.