Timur Cihantimur Davası Hakkında Haber Analyzesi

Savcı Kristin: Cezaevi koşulları gayet uygun ama Porsche’li yaşamdan sonra zordur

İstanbul Kemerburgaz’da yaşanan kaza sonucu Timur Cihantimur Davası

İstanbul Kemerburgaz’da 1 Mart’ta gerçekleşen kazada Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesine ve 4 kişinin yaralanmasına neden olan olayın ardından annesi Eylem Tok tarafından ABD’ye kaçırılan Timur Cihantimur, Massachusetts Boston’da ikinci kez hakim karşısına çıktı. Voice of America (VOA) haberine göre, duruşmada Cihantimur’un avukatları, müvekkilinin kaldığı ıslahevinin koşullarından şikayet etti. Avukatlar, Cihantimur’un “tecrit koşulları altında yaşadığını” ifade ederken, savunma ekibi müvekkilinin psikolojisinin bozulduğunu ve reçeteli ilaçlarını alamadığını belirtti. Ayrıca, Cihantimur’un avukatları, serbest bırakılması durumunda pasaportuna el konulabileceğini ve kaçma riskinin bulunmadığını savundu. Ancak Massachusetts Savcısı Kristin Kearney, Cihantimur’un kaldığı cezaevinin koşullarının iyi olduğunu ve tecrit altında olmadığını belirtti.

Duruşma sonucunda hâkim Donald L. Cabell, Cihantimur’un tutukluluğunun devamına karar verdi ve bir sonraki duruşmanın tarihi henüz belirlenmedi. Cihantimur’un ABD vatandaşı olması nedeniyle, davası annesi Eylem Tok’tan ayrı olarak görülüyor. Savcı Kristin Kearney, Cihantimur’un kefaletle serbest bırakılmasına karşı çıktı ve Cihantimur’un pasaportuna el konulsa dahi kaçma riski bulunduğunu belirtti.

Olayın ardından acılı baba Özer Aci, “Milyonluk arabayı verip de ‘Al oğlum bu araba senin, bu anahtar da senin’ deyip annenin göz yumması sonucu hem benim evladım öldü hem o çocuk öldü bu saatten sonra. O anne bir kişinin değil, iki kişinin katilidir şu an. Kendileri yarattı ne yazık ki” açıklamasında bulundu. Timur Cihantimur’un avukatlarına karşı çıkan savcı, Cihantimur’un kaçma ihtimalinin olduğunu vurgulayarak kefaletle serbest bırakılmasına karşı çıktı. Baba Aci, Cihantimur’un duruşmalarını İstanbul’daki evinden Amerika’daki arkadaşı Esat Gök aracılığıyla takip etti ve duruşmada verilen kararları değerlendirdi.