Timur ve Eylem: İtiraz Devam Ediyor

Savcının taslak metni ortaya çıktı! Eylem Tok ABD'den Türkiye'ye iade ediliyor

Türkiye, Timur Cihantimur ve Eylem Tok’un ABD’deki Durumu Hakkında Yeniden Değerlendirme Yapılmasını Talep Ediyor

Türkiye’nin gündemini uzun süredir meşgul eden Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un durumu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Eylem Tok’un, ehliyetsiz olarak kullandığı aracıyla Oğuz Murat Aci’ye çarparak ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçırması sonrasında Türkiye’ye iade süreci hareketlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sunduğu taslak metinde, Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesi kararının yer aldığı belirtildi.

Taslak metinde, Türkiye’nin ABD ile 1979 yılında imzaladığı suçluların iadesiyle ilgili anlaşmanın gerekliliklerine uygun şekilde belgelerin sunulduğu ifade edildi. Savcının metninde yer alan sözler şu şekildeydi: “Kaçak olan Eylem Tok’un Türk Ceza Kanunu’nun 281. maddesine aykırı olarak delilleri yok etmek, saklamak ve değiştirmek; ayrıca Türk Ceza Kanunu’nun 283. maddesine aykırı olarak suçluyu korumaktan Türkiye’ye iadesini onaylıyorum.”

17 yaşındaki Timur Cihantimur’un ehliyetsiz olarak kullandığı araçla gerçekleştirdiği kazada Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesi üzerine annesi Eylem Tok tarafından yurtdışına kaçırılan Cihantimur ve Tok hakkında, Türkiye’den iade talebinde bulunulmuştu. Bu süreçte ikilinin ABD’de tutuklu kaldığı ve devam eden yargılama sürecinin belirsizliğini koruduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen operasyonla ABD’de yakalanan ve tutuklu olarak devam eden Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un durumu ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Yaşanan gelişmeler, Türkiye’nin haklarında yakalama kararı bulunan Eylem Tok ve Timur Cihantimur’un ABD’den iadesi yönündeki kararlı tutumunu gözler önüne seriyor. Konuyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye devam edecek.”