TOKİ Adana’da Depremzedeler İçin Kalıcı Konutlar İnşa Ediyor

Afet konutlarında sona doğru... Depremzede çift, örnek daireyi gezdi

TOKİ Hızla Çalışarak Adana’da Depremler Sonucu Kalıcı Konutlar İnşa Ediyor

Adana’da Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu can kayıpları ve yıkımların ardından, TOKİ (Toplu Konut İdaresi) kalıcı konutların inşası için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Adana genelinde toplamda 2 bin 500 konut ve 701 köy evi inşa edilmesi planlanıyor. İnşaat çalışmaları Mart ayında başlayan projede, Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan 24 blok ve 590 dairelik proje hızla ilerliyor. İnşaat faaliyetleri haftanın 7 günü ve 24 saati devam ediyor.

Projede 7 blok tamamlanırken, diğer blokların inşası da hızlı bir şekilde devam ediyor. Proje kapsamında bir örnek daire tamamlandı ve eşyalar da yerleştirildi. Birçok depremzedeler, sosyal medya ve haberler aracılığıyla gördükleri evleri yakından görmek istiyor. Hasan (66) ve Nazime (61) çifti de depremde ağır hasar gören ve daha sonra yıkılan 7 çocuk ve 9 torun sahibi bir aile olarak bu ailelerden biri. Şu anda Mersin’de yaşayan aile, örnek daireyi ziyaret etmek amacıyla Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Cumhuriyet Mahallesi’ndeki inşaat alanına geldi. Projenin yüklenici firması yetkilileri aileyi dairede gezdirerek tanıttı. Aile, örnek daireyi görüp hayranlıkla karşıladı.

Hasan Doğan, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Depremde 4 katlı evimiz ağır hasar aldı ve yıkıldı. Depremde birçok yakın akrabamızı Adıyaman’da kaybettik. Evimiz depremde yıkıldığı için şu anda Mersin’de kalıyoruz. Devletimizin yapmış olduğu konutları bekliyoruz. Bugün örnek daireye geldik, çok beğendik ve çok mutlu olduk. İnşallah ailemle birlikte burada yaşayacağız.” dedi.

Nazime Doğan da yapılan deprem konutlarının kendi evlerinden çok daha güzel olduğunu belirterek, “Ev çok güzel olmuş. Biz de görüp çok mutlu olduk. Allah devletimize zeval vermesin. İnternette ve haberlerde örnek daireleri görüyorduk ama bu kadar güzel olacağını beklemiyordum. Eski evimiz 40 yıllık bir evdi. Bu ev, bizim evden çok daha güzel. Bu ev sayesinde deprem korkusu da yaşamayacağız. Depremde çok acılar yaşadık. Allah bir daha böyle büyük bir acı göstermesin. Eski evimiz depreme dayanıksızdı, fakat yeni evimiz depreme oldukça dayanıklı. Allah devletimizi korusun.” şeklinde konuştu.