Trabzon’da Şiddetli Yağış Felaketi

1 ölü, 121 işyeri, 25 konut ve 125 dönüm arazide hasar: Trabzon’da selin bilançosu ağır

Kentteki Sağanak Yağış Hayatı Olumsuz Etkiledi

Trabzon’un Araklı, Sürmene, Arsin ve Yomra ilçelerinde 20 Eylül tarihinde etkili olan sağanak yağışlar, hayatı olumsuz şekilde etkiledi. Metrekareye 165 kilogram düşen yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolarken, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ile bodrum katları su altında kaldı.

Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi bahçesinin suyla dolması sonucu hastalar tahliye edilirken, ilçelerin yüksek kesimlerinde heyelanlar meydana geldi. Mahsur kalan vatandaşlar ise ekipler tarafından kurtarıldı. Sürmene ilçesinde yaşanan dere taşkınında kaybolan işitme engelli Ali Kemal Demir’e (65) ait cesede ise denizin 1 mil açığında 35 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.

Trabzon Valiliği’nin yaptığı açıklamada, 21 mahallenin heyelan, sel ve su baskınından etkilendiği belirtilerek “8 mahallede etüt çalışmaları tamamlanmıştır. Diğer mahallelerde çalışmalar hala devam etmektedir. Araklı ve Sürmene’de toplamda 121 iş yeri, 25 konut ve 18 araçta çalışmalar tamamlanmıştır. Sürmene ilçesinin 4 mahallesinde ise 125 dönüm tarım arazisi zarar görmüş olup, tarımsal ürün zararları için net bir veriye henüz ulaşılamamıştır” ifadelerine yer verildi.