Trafik Kazasında Kadının Ölümüne Neden Olan Sürücüye Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Verildi

Mahkeme son sözü söyledi: kaza değil cinayet

KAYSERİ Melikgazi ilçesinde geçtiğimiz yıl 13 Eylül tarihinde yaşanan trafik kazasında, Enes Satılmış (19) adlı sürücünün yönetimindeki 01 YL 708 plakalı otomobil, Şeyda Kocaoğlu (19) tarafından kullanılan 38 ABP 077 plakalı otomobil ve karşı yönden gelen Y.Y. tarafından kullanılan 38 ABR 067 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada, Şeyda Kocaoğlu, Enes Satılmış ve kamyonetteki D.B. yaralandı. Yaralılardan Şeyda Kocaoğlu, kazanın ardından 2 gün sonra hayatını kaybetti. Enes Satılmış, Şeyda Kocaoğlu’nu takip ederek şerit ihlali yaparak aracını sıkıştırdığı için tutuklandı. Kazada ölen Şeyda Kocaoğlu’nun ailesi, kazaya karışan Enes Satılmış’ın kızlarının eski sevgilisi olduğunu ve bazı tehdit mesajları attığını iddia etti, bu nedenle soruşturma başlatıldı.

Karar duruşması, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 Mart tarihinde görüldü ve sanık Enes Satılmış, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kocaoğlu ailesinin itirazı üzerine dosya, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderildi. Ceza dairesi, sanığın kasıtla hareket ettiğini ve cezanın eksik verildiği gerekçesiyle dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderdi.

Tutuklu sanık Enes Satılmış, yeniden hâkim karşısına çıktı ve savunmasında şunları söyledi: “Takip etme niyetim olsaydı neden önüne geçeyim? Sol şeritte hızla gidiyordum, arkamdan bir araç geldiğini görünce yol verdim. Şeridimden asla çıkmadım. Şeyda ile 3 yıl süren bir ilişkimiz oldu, ama bu süre zarfında en az 30 kez ayrılma oldu. Attığım mesajlar ayrılık mesajlarıydı. Asla bir öldürme niyetim yoktu.”

Mahkeme, yapılan yargılama sonucunda Enes Satılmış’ı ‘olası kastla kadını kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra indirim uygulanarak ceza müebbet hapse çevrildi. Heyet, sanık hakkında ‘iyi hal’ indirimi uygulamadı.