Trafik Sıkışıklığı İstanbul’u Etkiledi.

İstanbul'da trafik yoğunluğu! Yüzde 74'ü buldu

Trafik Yoğunluğu Sabah Erken Saatlerde Kenti Etkiledi

Sabah erken saatlerde işlerine ve okullarına gitmeye çalışanlar nedeniyle İstanbul’un birçok noktasında trafik yoğunluğu yaşandı. Avrupa Yakası D-100 kara yolunda Beylikdüzü’nden başlayarak Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Cevizlibağ, Haliç Köprüsü, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu’ya kadar devam eden bir trafik akışı görüldü.

TEM Otoyolu’nda Halkalı-İkitelli yönünde trafik sıkışıklığı yaşanırken D-100 kara yolunda Hadımköy Yolu ile Basın Ekspres Yolu’nda her iki yönde yoğunluk gözlendi. Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na geçişlerin sağlandığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Avrasya Tüneli’nin girişleri ile bağlantı yollarında da trafik sıkışıklığı yaşandı.

D-100 kara yolunun Kartal, Maltepe ve Kadıköy bölgelerinde araçlar yavaş ilerlerken köprü ayrımlarında ve kavşaklarda da çeşitli yoğunluklar meydana geldi. TEM Otoyolu’nda ise Sancaktepe’den başlayarak Ataşehir ve Altunizade mevkilerine kadar trafik etkili oldu. Kozyatağı kavşağından başlayan trafik ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar uzandı.

Toplu taşıma araçlarını tercih eden İstanbullular da metro, metrobüs ve otobüs duraklarında yoğunluk yaşadı. Özellikle metrobüs hattının Avcılar, Yenibosna, Zeytinburnu, Cevizlibağ, Mecidiyeköy, Altunizade ve Uzunçayır gibi duraklarında kalabalık günün en erken saatlerinde dahi hissedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik Haritası verilerine göre, sabah erken saatlerde trafik yoğunluğu kent genelinde yüzde 70’e ulaşarak Avrupa Yakası’nda yüzde 60, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 74 oranında ölçüldü.