Trafik Yoğunluğu: Ramazan Bayramı Tatilinde İstanbul’a Dönüş Kolay Değil

Adım adım döndük

Tatil Dönüşü Trafikte Büyük Yoğunluk

TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde tatilcilerin dönüş yolculuğu nedeniyle önceki gece saatlerinde trafik durma noktasına geldi. Kamyon ve TIR’ların geçişlerine izin verilmezken, sadece gıda ve tedarik malzemesi taşıyan araçlara geçiş izni verildi. Akşam saatlerinde otoyolun İstanbul yönünde trafik durma noktasına gelirken, uzun araç kuyrukları oluştu.

Tatilin son gününde Tekirdağ’dan İstanbul yönüne doğru da trafik yoğunlaştı. Saros Körfezi kıyısında ve Çanakkale tarafında tatil yapanlar, İstanbul’a dönüş için gün boyunca yola çıktılar. Marmaraereğlisi ilçesinin Yenice Kavşağı’nda İstanbul’a doğru uzun araç kuyrukları oluştu.

Antalya, Muğla ve Denizli’nin ilçelerinden dönen vatandaşlar da yoğun trafikle karşılaştı. Antalya-Denizli istikametinde 2 kilometrelik yol çalışması nedeniyle gidiş-geliş yolu tek şerit olarak ilerledi. Yoğunluk gece boyunca devam etti.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nda dün öğle saatlerinden itibaren trafik durma noktasına geldi, özellikle gişelerde kilometrelerce kuyruk oluştu. Osmangazi Köprüsü’ne doğru olan yolculuklarda, Yalova ve Bursa güzergahları tıkandı. Gemlik-Orhangazi bölgesinde kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. İstanbul’a ilerleyen araçlar yoğunluk nedeniyle otoyol gişelerinde kalabalığa sebep oldu.

Şehirler arası otobüs seferlerinde de trafik yoğunluğu aksamalara yol açtı. İstanbul’dan Ege bölgesine gidecek olan otobüsler, Bursa Şehirler Arası Otobüs Terminali’ne 2 saatten fazla rötar yaparak ulaştılar.

Ramazan Bayramı tatilinden dönenler, ‘kilit kavşak’ Kırıkkale’de de trafik yoğunluğuna neden oldu. Dün öğle saatlerinden itibaren artan yoğunluk, akşam saatlerinde zirveye ulaştı. Yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken; hasarlı kazalar da meydana geldi. Polis ekipleri, ulaşımın aksamaması için önlemler aldı.

İstanbul Havalimanı’nda da Ramazan Bayramı tatilinin son gününde yoğunluk yaşandı. Tatilden dönen vatandaşlar ve yabancı turistler, havalimanını doldurdu. İstanbul Havalimanı yetkilileri, vatandaşların sorun yaşamaması için ek personel görevlendirdi ve artan talepleri karşılamak için uçak firmaları ek seferler düzenledi.

İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı, memleketlerinden ve tatilden dönenlerle dolup taştı. Ek seferlerin konulduğu birçok otobüs firması, yoğun talebi karşılamaya çalıştı. Bir otobüs kaptanı, yoğun trafik nedeniyle dönüş yolculuğunun normalden çok daha uzun sürdüğünü belirterek “Yollar çok yoğun. İzmir’den buraya 4-5 saatte gelmemiz gerekirken 11 saatte zor varabildik. Otobanlar dolu, tıklım tıklım.” dedi.