Trafikte Canlı Yayın Yapan Kamyon Şoförüne Jandarma Müdahalesi

Jandarma, önce TikTok canlı yayınına bağlandı sonra yakaladı

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri, Anadolu Otoyolu’nda seyir halinde olan bir kamyon şoförünün, cep telefonuyla TikTok’tan canlı yayın yaptığına dair bir ihbar aldı. Ekipler, yapılan araştırma ve takip sonucunda kamyon şoförünün kullanıcı adını belirledi. Jandarma ekipleri, canlı yayına izleyici gibi bağlanarak şoföre “Öndeki Trafik Jandarmasını takip et” ve “İlerde Jandarma var” mesajlarını iletti. Ancak şoför, bu uyarıları dikkate almadı ve Jandarma ekiplerinin kendisini beklediğini fark edince canlı yayını sonlandırdı.

Başlangıçta suçlamaları reddeden kamyon şoförü, canlı yayın kayıtlarının izlenmesiyle birlikte yaptığı canlı yayını kabul etti. Kimliği belirlenen şoför, bir kargo firmasının çalışanı olduğu ortaya çıktı ve daha önce de aynı güzergahta canlı yayın yaptığı tespit edildi.

Trafikte seyir halindeyken sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak trafiği ve diğer sürücüleri tehlikeye atan kamyon şoförü hakkında yasal işlem başlatıldı. Bu olay, Jandarma ekiplerinin yaka kamerasına da yansıdı.