Tragik Kaza Sonucunda Eyüpsultan’da Oğuz Murat Aci Hayatını Kaybetti, 4 Kişi Yaralandı

Türkiye'nin konuştuğu kaza... Timur Cihantimur'un babası Bülent Cihantimur ifadeye çağrıldı

Eyüpsultan’da Tragik Bir Kaza Sonucunda Oğuz Murat Aci Vefat Etti, 4 Kişi Yaralandı

1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında Eyüpsultan’da meydana gelen kazada, 17 yaşındaki Timur Cihantimur’un kullandığı 34 EEG 06 plakalı araç, yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarptı. Kazada Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanı’ndan Mısır’a çıkış yaptıkları belirlenen anne Eylem Tok hakkında “Suçluyu kayırma” suçundan ve oğlu Timur Cihantimur hakkında “Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 7 Mart’ta anne ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılması talebini Adalet Bakanlığı’na iletti. Araştırmalar sonucunda Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un Mısır’dan ABD’ye geçtikleri ortaya çıktı. Kaçmalarına yardım eden Ayşe Ceren S. tutuklanırken, baba Op. Dr. Bülent Cihantimur hakkında yurt dışı yasağı konuldu. Savcılığın baba Cihantimur’u ifadesini almak üzere çağırdığı belirtildi.

Atakum’da Köpek Saldırısı: Ferda T. Ciddi Şekilde Yaralandı

Olay, 29 Ağustos 2017 tarihinde, Atakum ilçesi Çakırlar Yalı Mahallesi’nde gerçekleşti. Aile hekimi Ferda T., akşam saatlerinde yazlığının bulunduğu sokakta yürüyüş yaparken, iddiaya göre Nuran Petek ve Bülent Petek’in sahibi olduğu Golden cinsi ‘Kont’ isimli köpeğin kendisine doğru koştuğunu fark etti. Korkuyla komşusunun bahçe duvarından atlayarak düşen Ferda T., diz kapağını kırdı. Olayı duyanlar hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Ferda T. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı ve doktorlar tarafından iş göremez raporu verildi.

Tedavi sürecinin ardından Ferda T., 21 Şubat 2018’de Nuran-Bülent Petek’e maddi ve manevi tazminat davası açarak 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde davayı açtı. Mahkemede Ferda T.’nin eşi Metin T., “Eşim bahçeden çıktıktan kısa bir süre sonra bağırmalarını duydum. Daha önce de köpeklerden korktuğunda bağırarak uyarıda bulundu. Olay yerine gittiğimde eşimin ağladığını gördüm ve köpeğin Kont olduğunu söyledi. Bu nedenle özel hastanede tedavi gördü” dedi.

Davaya tanık olan Niyazi K., ifadesinde, “Ferda Hanım bağırdığında yanına gittik ve saldıran köpeğin, sahiplerine ait Kont isimli köpek olduğunu gördük. Köpeğin sahibini bildiğimiz için karar verildi” şeklinde beyanda bulundu.

Mahkeme sürecinin sonunda, 16 Kasım 2023 tarihinde Heyet, Bülent Petek ve Nuran Petek’e 285 bin 441 lira 16 kuruş maddi, 30 bin lira manevi tazminat ödemeye hükmetti. Davalıların avukatı Fatma Suğanlı, karara itiraz etti ancak Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 5’inci Hukuk Dairesi, kararın hukuka uygun olduğuna karar vererek itirazı reddetti.

O anki olayda köpeğin bahçede bağlı olduğunu iddia eden Bülent Petek, “Mangal yapıyorduk, bir ses duyduk ve dışarı çıktık. Karanlıkta bir kadının yaralı olduğunu gördük ve hemen ambulansı aradık. Ancak 1 yıl sonra mahkemeye verildik ve şu anda 700 bin liraya yakın bir ödemeyle karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu. Bülent Petek, “Burada başka sokak köpekleri de var. Benim köpeğim bir insana saldırmaz” diye konuştu.