Trajik Trafik Kazası: Amerika’ya Dönüş Arzusu Yıkılan Yaren Gürbüz’ün Hayatı Yeniden Şekillendi

Yaren’e kusur buldular... Nedeni: Arabada bulunmak

Amerika’ya Dönme Arzusu Hayallerini Yıktı: Yaren Gürbüz’ün Hayatı Trafik Kazasıyla Değişti

Yaren Gürbüz, 2021 yılı başında ailesini ziyaret etmek üzere memleketi Mersin’e döndü. Ancak, beklenmedik bir şekilde başlayan pandemi sebebiyle uçak seferleri iptal oldu. Yeniden Amerika’ya dönmek için sabırsızlanan Yaren’in hayatı, 12 Mart 2021 tarihinde tamamen değişti ve peri masalı sona erdi. O kaderi belirleyen günde erkek arkadaşı Emir Kuytul ile birlikte dışarı çıkmışlardı. Ne yazık ki, Emir Kuytul’un başka bir araçla yaptığı yarış sırasında, yasak olmasına rağmen U dönüşü yapan bir TIR ile çarpıştı. Bu korkunç kaza sonucunda Yaren’in yüzü tamamen parçalandı ve burun, dişler, çene, kalça, diz, femur kemiği, sağ topuk, kaburga ve köprücük kemiği kırıldı. Ayrıca, yaklaşık 2.5 ay yoğun bakımda tedavi görmesine rağmen bir gözünü de kaybetti. Burun kemiği tamamen parçalandığı için göğüs kafesindeki bir kemik, buruna yerleştirildi. Türkiye’de zorunlu olarak kalmak zorunda kaldığı için Amerika’daki yeşil kartı da iptal edildi.

Şu anda tedavisi ve ameliyatları devam eden ve artık çalışma kabiliyeti olmayan Yaren, soruşturma devam ederken, avukatı aracılığıyla İstanbul 4. Ticaret Mahkemesi’ne tazminat davası açtı. Yaren, yüzde 85 oranında maluliyet raporu aldığı için, üç araç sürücüsünden ve araçların sigorta şirketlerinden maddi olarak 1 milyon TL, manevi olarak da 150 bin TL tazminat talep etti.

Tazminat davası için hazırlanan kusur raporu, İstanbul 4. Ticaret Mahkemesi’ne sunuldu. Raporda, TIR şoförü İsa Ataman’ın yüzde 50 oranında asli kusurlu, Emir Kuytul ile yarışan Alparslan Bayundur’un ise yüzde 25 oranında tali kusurlu olduğu belirtildi. Davacı Yaren Gürbüz ise kendi hayatını tehlikeye attığı için yüzde 20 oranında müterafik (birlikte) kusurlu kabul edildi.

Yaren Gürbüz’ün avukatı Mecit Kahraman, yüzde 20’lik kusur oranını kabul etmediklerini ve yeni bir heyetten rapor alınmasını talep ettiklerini belirtti.

Yaren Gürbüz, bu rapora tepki göstererek şunları söyledi: “Benim aracın içinde bulunmamı nasıl suçlu yapabilirler? Eğer son anda o hızla giden araçtan atlayabilseydim, acaba memnun olacaklar mıydı? Olay günündeki anılarım hafızamda yok. Bu raporla bir kez daha ortaya çıktığı gibi, yarış yaptıkları gerçeği netleşti. Hırsları yüzünden hayatımı tehlikeye atarak benim hayatımı çaldılar. Halen devam eden tedavi ve ameliyatlarım var. Çalışamıyorum. Tüm hayatım tedavi ve operasyonlarla geçiyor, onların hatası yüzünden. Başkalarının hayatını tehlikeye atmadan cezalandırılmaları ve tazminat ödemeleri gerekiyor.”