Trenlerin Üzerinde Bulunan Kedi Umut, İyileşti ve Yaşını Kutluyor.

2 ayağı kesik bulunan kedi 10 yaşında: İyi ki doğdun umut

Osmaniye’de Trenlerin Üzerinde Bulunan Kedi İyileşti ve 10 Yaşına Girdi

2014 yılında Osmaniye’de tren rayları üzerinde bulunan 6 aylık bir kedinin hikayesi, mucizevi bir iyileşme ve yeni yaş kutlaması ile devam ediyor. Kedinin bulunduğu sırada iki ayağı kesik ve iç organlarında problemler olduğu belirtilmişti. Ancak, kedinin şansı değişti ve onu bulan hayvanseverler tarafından Ankara’ya götürülerek Kedi Hastanesi’ne teslim edildi. Kedi Hastanesi Başhekimi Dr. Tarkan Özçetin’in titiz çalışmaları sonucunda kedi hayata tutundu.

Umut adı verilen kedi, geçtiğimiz günlerde 10 yaşına bastı. Kedi Hastanesi veteriner hekimleri, Umut’un yeni yaşını sürpriz bir doğum günü partisiyle kutladı. Umut’a özel bir pasta yapılıp üzerine 10. yaşını temsil eden mum konuldu. Umut’un sevinci etrafındakileri de mutlu etti.

Veteriner Hekim Tarkan Özçetin, kedi Umut’un hayata tutunma hikayesini şu sözlerle anlattı: “Umut’un ayakları tren kazası sonucu kesilmedi, maalesef ona zarar veren birinin bu acıyı yaşattığına inanıyoruz. Protezlerle yardım ettik ancak Umut daha sonra kendi ayaklarıyla rahatça hareket edebildiği için protez kullanmayı reddetti. Bizim için önemli olan kedinin mutluluğu ve konforudur. Umut’un yaşamaya devam etmesi için elimizden geleni yaptık, sonuçta 10 yıl sonra burada bize hayat dolu bir şekilde bakıyor.”

Özçetin, “Her canlının yaşama hakkı olduğunu unutmamalıyız. Umut’un sürekli kontrol altında tutulması ve özel bakım mamalarıyla beslenmesi sağlanıyor. Umut’un hastanede olmasının daha iyi olacağına karar verdik ve doğru seçim olduğunu gördük. Umuyoruz ki Umut ile daha nice 10 yıla tanık oluruz.” şeklinde konuştu.