TRT World Forum 2023: Dünyanın Önde Gelen İsimleri İstanbul’da Buluşuyor

'TRT World Forum 2023' Başlıyor

TRT World Forum, dünya gündemine yön veren bir organizasyon olarak İstanbul’da 8-9 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Bu yıl yedinci kez düzenlenen etkinlik, uluslararası alanda tanınmış akademisyenler, siyasetçiler, sivil toplum çalışanları, düşünce kuruluşu uzmanları, bürokratlar ve gazetecilerden oluşan 150’den fazla konuşmacıyı İstanbul’da bir araya getirecek.

TRT World Forum, medya sektöründeki en büyük forumlardan biri olup, ilk gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı gibi önemli isimleri dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenler, gazeteciler, politika belirleyicileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşturacak.

TRT World Forum, dünya gündemini takip etmek, küresel sorunlara çözüm önerileri sunmak ve farklı fikirlerin tartışılmasına olanak sağlamayı hedeflemektedir. Etkinlik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak ve Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili önemli söylemleriyle yankı bulan Cumhurbaşkanı, daha önce de yapılan tüm TRT World Forumlara katılarak bu yıl da önemli bir konuşma yapacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve bakanlar da etkinlikte yer alarak önemli konu başlıklarında açıklamalarda bulunacaklar.

Açık oturumlar arasında “Türkiye Yüzyılı Vizyonu: Sistem Kurucu Bir Aktör Olarak Türkiye”, “İsrail’in Gazze Savaşı: İnsani Kriz ve Barış Beklentileri”, “Jeopolitiğin Geri Dönüşü: Yeni Yüzyılda Rekabetler ve Yeniden İttifaklar”, “Dijital Çağda Kamu Yayıncılığı: Zorluklar ve Fırsatlar”, “Küresel Ekonomiyi Yeniden Şekillendirmek”, “Çok Bilmiş Yapay Zeka: Yaratıcı Potansiyel mi, Yıkıcı Musibet mi?”, “Bölünmüş/Birleşmiş Milletler: Etkin Çok Taraflılık İçin Çalışmak”, “İnsanlığı Güçlendirmek: Sosyal Krizlerin ve Eşitsizliklerin Ele Alınması”, “Gıda, Su ve Enerji Güvenliğinin Kritik Bağlantısı” başlıkları yer alıyor.

TRT World Forum 2023, TRT World Forum YouTube hesabı üzerinden canlı olarak takip edilebilecek.