TSK Operasyonlarını Başarıyla Sürdürüyor!

MSB kaynaklarından Suriye'de yaşanan olaylara dair açıklama: Bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk: Türk Silahlı Kuvvetleri Kararlılıkla Mücadeleye Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) son bir asrın en kapsamlı ve en etkili faaliyetlerini gerçekleştirdiğini vurgulayarak, tüm tehditlere karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini belirtti. Aktürk, terörle mücadele operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Irak ve Suriye’nin kuzeyinde icra edilen başarılı operasyonlarla, 57’si son bir haftada olmak üzere bu yılın başından itibaren 1327 terörist etkisiz hale getirilmiştir.” ifadesini kullandı.

Aktürk, terör hedeflerine yönelik yapılan hava harekatına da değinerek, “Hava harekatıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 37 hedef başarıyla imha edilmiştir. İcra edilen hava harekatında yerli ve milli mühimmat kullanılmıştır. Hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

Aktürk, hudutları koruma konusunda da önemli bilgiler paylaşarak, “Son bir hafta içerisinde, 9’u terör örgütü mensubu olmak üzere 328 şahıs yakalanmış, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 29 olmuştur. Son bir haftada engellenen 1216 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 63 bin 433’e ulaşmıştır.” şeklinde konuştu.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgesel ve küresel barışa sağladığı katkılara da değinerek, “TSK, ikili ilişkiler ve uluslararası misyonlar çerçevesinde bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamayı sürdürmektedir.” ifadesini kullandı. Aktürk ayrıca Türkiye ile Yunanistan arasında planlanan Donanma Komutanı ziyaretini ve İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını da dile getirdi.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitim ve tatbikat faaliyetleri ile doğal afetlere mücadele konusunda da bilgiler vererek, yerli savunma sanayinin gelişimi ve tasarruf tedbirleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.