Tunç: Adalet ve İşbirliği İçinde Türk Devletleri Teşkilatı Toplantısına Katıldı

Adalet Bakanı Tunç: Netanyahu hakkındaki yakalama kararı gecikmiş bir adım

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı Üye ve Gözlemci Ülkeleri Hakimler Konseyi Toplantısına Katıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’da gerçekleşen Türk Devletleri Teşkilatı Üye ve Gözlemci Ülkeleri Hakimler Konseyi Başkanları ve Temsilcileri Toplantısı’na katıldı. Toplantıda ayrıca Türk Dünyası Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev, Azerbaycan Yüksek Mahkeme Başkanı İnam Karimov, Kazakistan Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Denis Şip, Kırgızistan Yargı Konseyi Başkanı Kıdık Cunuşpayev, Özbekistan Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Kolmumin Yodgorov, Macaristan Ulusal Yargı Konseyi Başkanı Pitır Sabo, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ hazır bulundu. Bakan Tunç toplantıda yaptığı konuşmada, Türk Devletleri Teşkilatı’nın 32 yıl önce Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen zirve ile temellerinin atıldığını ve bu birliktelik sayesinde ortak dil, kültür ve tarihe dayalı ilişkilerin daha da güçlendiğini belirtti.

Adalet Bakanı Tunç, “Bu birliktelikle, ortak dil, kültür ve tarihe dayalı beşeri ilişkilerimizin daha da artmasını hedefledik. Bu amaçla; adaletten, eğitime; sağlıktan, kültüre; ekonomiden enerjiye kadar birçok alanda ortak çalışmalar yürütüyoruz” dedi. Bakan Tunç ayrıca, Türk dünyasının birlik içinde olmasının bölgede ve dünyada huzur, barış ve istikrarın sağlanmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Bakan Tunç, “Birlikteliğimiz, daha adil bir sistemin tesisine de önemli katkı sağlayacaktır. Medeniyetimiz ve köklü tarihimiz; bizlere birlik olmayı, adaletli olmayı, mazlumun yanında bulunmayı ve haksızlığın karşısında durmayı öğretmiştir” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı’nın geleceğe daha emin adımlarla yürümesini sağlayacak 2040 Vizyon Belgesi’nin kabul edildiğini hatırlatarak, adalet alanındaki işbirliğinin daha da ileri noktalara taşınması gerektiğini söyledi.

Bakan Tunç, Türk Yargı Kurulları Ağı’nın kurulacak olmasıyla birlikte adalet hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini en üst düzeye çıkaracaklarını belirtti. Ayrıca, terörle mücadelede iş birliğinin önemine vurgu yaparak, ülkeler arasındaki adli yardımlaşmanın terörle mücadelede etkin bir rol oynadığını dile getirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birlik içinde olursak, dünyadaki gücümüzü daha da artıracağız” diyerek, Türk Dünyası’nın ortak çabalarla daha adil bir dünya için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.