Tunceli’de Çağdaş Demirel’e Silahlı Saldırı: Cemevi Töreni yapıldı

Pülümür Vadisi'nde başından vurulmuş olarak bulunmuştu! 8 günlük yaşam savaşını kaybetti, arkadaşı tutuklandı

Tunceli’de Vahim Olay: Çağdaş Demirel Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetti

2 Ağustos öğleden sonra Tunceli-Erzincan kara yolunda bulunan Pülümür Vadisi’ndeki Rabat mevkisinde trajik bir olay meydana geldi. Piknik yapanların duyduğu silah sesleri üzerine olay yerine gidenler, Çağdaş Demirel’in başından vurulmuş ve kanlar içinde yere yatmış halde bulunduğunu ihbar etti. Sağlık ekipleri ve jandarma hızla olay yerine yönlendirildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından Demirel, Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve daha sonra Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Ne yazık ki, Demirel tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Cenaze töreni, Tunceli Cemevi’nde düzenlendi ve DEM Parti Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, Belediye Eş Başkanları Cevdet Konak ile Birsen Orhan, siyasi parti temsilcileri, Demirel’in yakınları ve vatandaşlar törene katıldı. Demirel’in eşinden ayrı olduğu ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Olay yerinde yapılan detaylı incelemede, iki boş kovan ve suya atılmış bir silah bulundu. İncelemeler sonucunda O.C. adlı kişi, Demirel’in yanında bulunup arkadaşı olduğu belirtilerek gözaltına alındı. Sudan çıkan silah ve O.C.’nin vücudundan alınan swap örnekleri, incelenmek üzere Elazığ Kriminal Laboratuvarı’na gönderildi. Emniyetteki işlemlerin ardından O.C., cinayet şüphesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cenaze töreninde konuşan Alevi dedesi Kadir Bulut, gençlerin yanlış yollara saptığını belirterek şunları söyledi: “Gençler, özellikle sizlere sesleniyorum. Yolunuza, erkanınıza, inancınıza ve değerlerinize sahip çıkın. Bunlara sahip çıkarsak içerimize o karanlık zihniyet bizi birbirimize düşüremeyecek. Bireysel silahlanma, uyuşturucu, mafya düzeni ile gençlerimiz birbirine düşüyor. Eskiden sorunlarımızı büyüklerimizle paylaşır, yardım alırdık. Lütfen bu yollardan uzak durun.”