Tunceli Valiliği öncülüğünde, Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında düzenlendi. Hüseyin Güntaş Kütüphanesi’nde kurulan stantlarla, kadınlara yönelik şiddetin sona erdirilmesi ve toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlandı. Ziyaretçilere bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ardından kütüphaneden şehir merkezine doğru bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi ve gökyüzüne balonlar bırakıldı. Etkinliğe Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Hakan Duman, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Seyfettin Özdemir ve diğer kurum amirleri katıldı.
Etkinlikte konuşma yapan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kadınların başvurabileceği imkanların genişletildiğini belirterek, “İnsanın kendi iç güdüleri sadece kendini düşündürürken, vicdani değerlerimiz başkalarını da düşünmemizi sağlar. Eğer vicdansızca hareket edersek, kendimizi düşünürsek, vahşi hayvanların belgeselinden farkımız kalmazdı. Özellikle son 20 yılda sosyal yardım faaliyetleri çeşitlendirildi. Şiddet durumunda başvurulabilecek makamlar artırıldı. İçişleri Bakanlığı bünyesinde kadına yönelik şiddetle mücadele birimleri oluşturuldu. İllerde de emniyet birimlerinin içinde özel birimler açıldı. Alo 183 gibi bir telefon hattı kuruldu. Ayrıca ben çok önemsediğim bir uygulama olan KADES’i geliştirdik. Yolda yürürken, toplu taşıma kullanırken, kadına yapılan zulme şahit olabilir veya maruz kalabilirsiniz. KADES uygulamasını telefonunuza indirirseniz, birkaç dakika içinde güvenlik güçleri orada olur. Kadınlarımızın lütfen bu programı telefonlarına yüklemelerini rica ediyorum.” dedi.
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, son 7 yılda Tunceli’de kadın cinayeti olmadığını vurgulayarak, “İl müdürlüğümüz “etkin çalışıyoruz” dedi, kesinlikle öyle. Tunceli’de bu sorunun az olması, kentin sosyolojisinden kaynaklanıyor. Şiddet olayları hemen hemen yok denecek kadar azdır. Kadın cinayeti sayısı 2016 yılından itibaren sıfırdır. Bu yıl başından itibaren 182 adet koruyucu tedbir kararı uyguladık. Elektronik kelepçe uygulaması ise 4 kişiye yapıldı. Ayrıca 8 kişiye psikolojik destek sağladık. Kadına yönelik şiddetle de 3 bin 280 kişiye ulaştık. Ayrıca 15 binden fazla broşür dağıtıldı.” şeklinde konuştu.