Turgutlar Suç Örgütü Davasında Çete Lideri Melih Turgut’a Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Verildi

Turgutlar çetesine ceza yağdı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç örgütü olarak bilinen Turgutlar hakkındaki soruşturmayı tamamladı ve 36 şüpheli hakkında çeşitli suçlardan dava açıldı. İddianameye göre, çete lideri İdris Melih Turgut ve kendini Ayasofya Vakfı Genel Başkanı olarak tanıtan İbrahim Savcı da aralarında yer alıyor.

Soruşturma dosyasına göre, suç örgütü, çek senet tahsilatı ve alacak verecek konularında gücünü kullanarak maddi menfaat elde etti. İddianamede, suç örgütünün 10 eylemi belirtilirken, bunlardan biri de Dedeman ailesinin veliahtı Mehmet Umut Önal cinayetine ilişkin dava dosyasını açma bahanesiyle aileyi dolandırma girişimi olarak gösteriliyor.

Karar duruşması sonucunda, çete lideri Melih Turgut’a müşteki Doğukan Akbaba’ya karşı “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak, eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle ceza 17 yıla indirildi. Turgut ayrıca örgüt yöneticiliği ve nitelikli yağma suçlarından da toplamda 59 yıl cezaya çarptırıldı. Diğer sanıklara ise 2 yıl 6 aydan 42 yıla kadar değişen sürelerde hapis cezaları verildi.

Ancak, Dedeman ailesinin dolandırılması eyleminde sanıklar Melih Turgut, Zülfikar Şafak ve İbrahim Savcı’nın suçu işlediği sabit olmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraat ettiler. Mahkeme 9 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.