Turistik Karaelmas Ekspresi Tanıtım Yolculuğu Detayları

Turistik Karaelmas Ekspresi İlk Tanıtım Yolculuğunu Gerçekleştirdi

12 Nisan’dan itibaren seferlerine başlayacak olan Turistik Karaelmas Ekspresi, Batı Karadeniz Turistik Tren Turu ile tanıtım yolculuğuna çıktı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın da katıldığı sefer, iki günlük bir gezi programını içeriyor. Ekspres, Cuma günü Ankara’dan yola çıkacak ve Pazar günü Zonguldak’a dönüş yapacak. Tren, 200 kişi kapasiteli olup, yoğun talep durumunda bu sayının revize edilebileceği belirtiliyor.

Seyahat acentaları, tur için özel paket programları hazırlayacak. Ulaştırma Bakanlığı ise tur için bilet fiyatlarını yakın zamanda belirleyecek. Karaelmas Ekspresi’nin hedefi, Ankara ve çevresinden 10 milyon turisti taşımak.

Tanıtım Seferi Detayları

Gazeteciler, sosyal medya fenomenleri, sivil toplum kuruluşları, seyahat acentaları temsilcileri ve bakanlık personeli, tanıtım turuna katıldı. Tur kapsamında ilk durağımız, sabah saat 07.00’de Ankara Garı’ndan yola çıkılarak Çankırı, Karabük ve Zonguldak rotasını izlendi. İlk durağımız, Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde yer alan Kalecik ilçesinde gerçekleşti ve burada kahvaltı molası verildi.

Rota Detayları

Kalecik molasının ardından Çankırı yolculuğuna başlandı. Çankırı, Hititler döneminden beri işletilen tuz yatakları ve mağaralarıyla dikkat çekiyor. Çerkeş ilçesi, Roma döneminden izler taşıyan bir tarihe sahip. Karabük’ün tarihi ve turistik ilçesi Safranbolu, Osmanlı kent mimarisini yansıtan evleriyle ziyaret edildi. Zonguldak’ta madencilik deneyimi yaşandı, Yenice ilçesinde orman denizi keşfedilirken, Eskipazar’da Hadrianapolis Antik Kenti görüldü.

Tur bitiminde Karaelmas Ekspresi gece yarısı Ankara Garı’na ulaştı. Toplam üç şehir ziyaret edildi ve farklı tarihî ve doğal güzellikler keşfedildi.

Karaelmas Ekspresi yola çıktı





Turistik Karaelmas Ekspresi Tanıtım Yolculuğu

Turistik Karaelmas Ekspresi İlk Tanıtım Yolculuğunu Gerçekleştirdi

12 Nisan’da başlayacak olan Turistik Karaelmas Ekspresi, Batı Karadeniz Turistik Tren Turu ile tanıtım yolculuğuna çıktı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın da katıldığı sefer, iki günlük bir gezi programını içeriyor. Ekspresin cuma Ankara’dan yola çıkması ve pazar günü Zonguldak’tan dönüşü planlanıyor. Tren 200 kişi kapasiteyle hizmet verecek; ancak talebin yoğun olması durumunda bu sayının revize edilebileceği vurgulanıyor.

Seyahat acentaları tur için özel paket programları oluşturacak. Ulaştırma Bakanlığı ise tur için bilet fiyatlarını önümüzdeki günlerde belirleyecek. Karaelmas Ekspresi, Ankara ve çevresinden 10 milyon turisti taşımayı hedefliyor.

Tanıtım Seferi Detayları

Gazetecilerin, sosyal medya fenomenlerinin, STK’ların, seyahat acentaları temsilcilerinin ve bakanlık personellerinin katıldığı tanıtım turu kapsamında ilk olarak sabah saat 07.00’de Ankara Garı’ndan yola çıkıldı. Tren rotasında Çankırı, Karabük ve Zonguldak’ı ziyaret etti. İlk durağımız Ankara’nın, Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde de adı geçen ilçesi Kalecik oldu ve burada bir kahvaltı molası verildi.

Rota Detayları

Kalecik molasının ardından Çankırı’ya hareket edildi. Çankırı’da Hititler döneminden beri işletilen tuz yatakları ve mağaralarıyla dikkat çekiliyor. Çerkeş ilçesi, Roma döneminden izler taşıyan bir tarihe sahip. Karabük’ün tarihi ve turistik ilçesi Safranbolu ise Osmanlı kent mimarisini yansıtan evleriyle ziyaret edildi. Zonguldak’ta madencilik deneyimi yaşandı, Yenice ilçesine gidilerek orman denizi keşfedildi ve Eskipazar’da Hadrianapolis Antik Kenti görüldü.

Turu tamamlayan Karaelmas Ekspresi gece yarısı Ankara Garı’na ulaştı. Gezi boyunca toplamda üç şehir ziyaret edildi ve farklı tarihî ve doğal güzellikler keşfedildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir Mitinginde Yatırımlardan ve Yaraları Sarmaktan Bahsetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti tarafından düzenlenen mitingde İzmir Gündoğdu Meydanı’nda konuştu. Erdoğan, “Milli mücadelenin zafer şehri, milli iktisadın ilham şehri, Anadolu’nun bereket kapısı, Ege’nin incisi İzmir’de bir kez daha sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan bazı sözler şunlar:

“Şükür efelerin, yiğitlerin var. Uğruna verilmiş şehitlerin var. Bugün gönlün mahzun olmuş ne çıkar. Bir gün sarılacak yaralar İzmir. Sana yakışmıyor karalar İzmir. Yaraları sarmaya az kaldı. Evet düşmanı denize dökerek sadece başındaki kara bulutları değil vatanın istiklali üzerindeki hain emelleri de dağıtan İzmir’in yaralarını sarmaya az kaldı.

Türkiye, tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla büyürken, gelişirken, zenginleşirken, bu şehir hak ettiğinden yerel yönetimler açısından maalesef çok azını aldı. Hükümet olarak İzmir’e verdiğimiz destekler, yereldeki umursamazlık ve beceriksizlik sebebiyle arzu ettiğimiz etkiyi göstermedi.

Erdoğan ayrıca, İzmir’e yapılan yatırımlara da değinerek şunları söyledi: “İzmir’e 21 yılda günümüz rakamlarıyla ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 449 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık İzmir’e. Peki bu muhalefet ne yaptı? Bunların yatırım diye bir şeyi var mı İzmir’de? Eğitimde şehrimize 11 bin 687 adet yeni derslik inşa ettik. 3’ü devlet olmak üzere 4 yeni üniversite kurduk. Gençlik ve sporda 26 bin 431 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binalarını hizmete açtık.”