“Turizm Sektöründe Beklenen Yoğun Bayram Dönemi”

Turizme bayram dopingi

Türkiye’de her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası ile sezonunu açan turizm sektörü, bu yıl üç farklı bayramla sezonu yaklaşık 1 ay erken açtı. Bu durum turizm sektörünü 2024 sezonuna hazırlarken, önümüzdeki aylarda da dört önemli bayram ve tatil süreci yaşanacak.

Hollanda’nın 27 Nisan Kral Günü’ne bağlı tatil süreci, ardından 9 Mayıs’ta kutlanan Rusya’nın Zafer Günü’ne bağlı tatil ve daha sonrasında Almanya’nın mayıs sonunda yapacağı Almanya Pfingsten bayramı tatili ve haziran ayı ortasındaki Kurban Bayramı ile turizm sektörü yoğun bir dönem geçirecek.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, bu yıl turizm sezonunun mart ayının üçüncü haftasında erken başladığını belirtti. Kavaloğlu, bu yıl geçen seneye göre turist sayısında %20’lik bir artış yaşandığını vurguladı.

Kavaloğlu, “Kültür ve Turizm Bakanımızın belirlediği hedef, 60 milyar dolar gelir ve 60 milyon turist. Bu yıl Antalya’nın 17 milyon turist hedefini aşacağını görebiliriz. Geçen yıla göre bu hafta sonu itibarıyla Antalya’ya gelen turist sayısının 1.5 milyonu geçtiğini ve bu durumun yaklaşık %20’lik artışa denk geldiğini ifade etti.”

Kavaloğlu ayrıca, “Bu yıl iç turizmde de belirgin bir artış gözlendi. Almanya’nın Rusya’yı geçtiği, İngiltere’nin ikinci sıraya yükseldiği ve Rusya’nın üçüncü sıraya gerilediği bir dönemi yaşıyoruz. Yurt içi pazarın erken rezervasyon yapma konusundaki başarısı ve kredi kartına taksit seçenekleri sayesinde yurt içi turizm hareketliliğinin arttığını söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.