“Türk Devri Zirvesi Gündemi: İşbirliği ve Görüş Alışverişi”

Erdoğan Astana’ya gidiyor

Özbekistan’dan Kazakistan’a devredilecek olan bir zirve, “Türk Devri” teması altında düzenlenecek. Liderler, Teşkilat içindeki işbirliğini daha da geliştirme çalışmalarını ele alacak ve aynı zamanda güncel küresel ve bölgesel konular hakkında fikir alışverişinde bulunacak. Bu zirvede konuşma yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca katılımcı liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da temaslarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı Beştepe’deki ofisinde kabul etti. Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hazır bulundu.

Dün Erdoğan, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Muhammed Tekale’yi de kabul etti. Kabulde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Slovenya Büyükelçisi’nin çocuklarıyla tek tek selamlaştı.

Güven mektuplarını sunan Slovenya Büyükelçisi Gorazd Rencelj, Lüksemburg Büyükelçisi Georges Faber ve Finlandiya Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Erdoğan, büyükelçilerin çocuklarına da yakın ilgi gösterdi. Beştepe’deki güven mektubu takdiminin ardından büyükelçiler ve aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.