Türk Kızılay’da Olağanüstü Genel Kurul Kararı Alındı: Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Türk Kızılay’ın İlk Kadın Genel Başkanı Olacak!

155 yıllık tarihinde Kızılay’a ilk kadın başkan

Türk Kızılay’ın Genel Başkanı Kerem Kınık’ın istifasının ardından çadır satışlarıyla ilgili tepkilerin yöneldiği haberinin ardından, Kızılay olağanüstü genel kurul kararı aldı. Ankara Etimesgut Yerleşkesi’nde bugün yapılacak olan genel kurulda Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ın tek aday olacağı öğrenildi.

Seçimde yaklaşık 800 delege oy kullanacak ve Yılmaz’ın seçilmesiyle birlikte Türk Kızılay tarihindeki ilk kadın genel başkan olacak. Prof. Dr. Yılmaz, 2015 yılından bu yana Türk Kızılay yönetim kurulunda görev yapmaktadır. Ayrıca, eski Genel Başkan Kerem Kınık’ın istifasının ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı’na vekâlet etmektedir.

Kızılay, ilk olarak 11 Haziran 1868 tarihinde “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulmuştur, amacı savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere yardım etmektir. Kızılay daha sonra isim değişiklikleriyle “Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti”, “Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti”, “Türkiye Kızılay Cemiyeti” ve “Türkiye Kızılay Derneği” adı almıştır. Kuruluşa “Kızılay” adını ise Atatürk vermiştir.

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 1975 yılında Ankara’da doğmuş ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamladıktan sonra şu anda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Ankara Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniğinde Eğitim Görevlisi olarak çalışan Yılmaz, Türk Kızılay Yönetim Kurulu üyeliğine 2015 yılından bu yana devam etmektedir. Evli olan Yılmaz’ın üç çocuğu bulunmaktadır.