Türk Milliyetçileri için MHP Ev ve Ocağıdır – Devlet Bahçeli’nin Vurgusu

Yalçın: Milliyetçilerin evi MHP’dir

Türk Milliyetçileri için MHP Ev ve Ocağıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk milliyetçilerinin Milliyetçi Hareket Partisi’ni ev ve ocağı olarak gördüğünü belirtti. Bahçeli, partisinin ideolojik, sosyolojik ve siyasi yapılarıyla diğer siyasi partilerden ayrıldığını vurgulayarak, şunları söyledi: “MHP bir dava partisidir ve savunduğu doktriner milliyetçiliğin tavizsiz ahlaki prensiplerle örülü olduğunu ifade edebiliriz. MHP’nin fikir ve ülküleri değişken değildir, esneklik göstermez. Türk milliyetçiliği ve MHP özelinde ülkücülüğün kendine özgü bir kimliği ve duruşu vardır. Bu nedenle MHP’li herkes farklı fikirlere savrulmaz, değişmez.”

Bahçeli, “MHP’nin başkanlığı hiç kimseye siyasi ayrıcalık tanımaz ve üstünlük vermez. Ülkücü olmanın gerektirdiği tarihi sorumluluğu taşımayanların partiden ayrılmasının olumlu bir durum olduğunu düşünüyorum. Ayrılmalar, partinin güçlenmesine ve safların netleşmesine yardımcı olacaktır. Milliyetçilik ideallerini güçlendirmenin yolu, MHP çatısı altında toplanmaktan geçmektedir.” şeklinde konuştu.

Bahçeli, Türk milliyetçilerinin evinin ve ocağının MHP olduğunu vurgulayarak, “Bu gerçek herkes tarafından bilinmelidir.” dedi.