Türk Silahlı Kuvvetleri Terörle Mücadelede Kararlılığını Sürdürüyor

MSB: Bir haftada 53 terörist etkisiz

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Basın bilgilendirme toplantısında konuşan MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 53 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aktürk, yıl içinde ise toplamda 995 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. 2015 yılından bu yana ise 38 bin 338 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini paylaştı.

Irak Kuzeyi’nde devam eden Pençe-Kilit Harekatı’nda ise bugüne kadar 586 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 614 mağara ve sığınakın kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi. Suriye’ye yönelik harekat bölgelerinde ise bu yıl içinde terör örgütü tarafından 86 taciz ve saldırı gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı. Kahraman komandoların hızlı müdahalesi sayesinde son bir hafta içinde 45 teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulandı.

MSB yetkilisi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla gerçekleştirdiği operasyonlarla teröristlerin kendilerine bekleyen sonu kaçamayacağını vurguladı. Milletimizin güçlü desteğiyle hareket eden kahraman ordumuz, şehitlerinin kanını yerde bırakmayacak ve terörle mücadelesi son terörist kalmayıncaya kadar aynı kararlılıkla devam edecektir.

MİT ise Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonda eylem hazırlığında olan 3 DEAŞ üyesini yakaladı. MİT ve Suriye Milli Ordusu’nun ortak çalışmasıyla örgüt üyeleri belirlendi. SMO’ya bağlı yerel güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda 3 DEAŞ üyesi yakalandı. Hücre evinde yapılan aramalarda bir LAV silahı, bir roketatar, iki motosiklet, beş el bombası, beş piyade tüfeği, iki tabanca, bir telsiz, dört anti tank mühimmatı, iki anti tank personel mühimmatı, beş sevk fişeği ve çok sayıda şarjör ile diğer mühimmat ele geçirildi. Operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı.