Türk Silahlı Kuvvetleri Terörle Mücadelesiyle Kandil ve Fırat Kalkanı Bölgelerinde Başarılı Operasyonlar Gerçekleştirdi

MSB: 10 terörist etkisiz hale getirildi

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), terörle mücadelede atılan son adımlar hakkında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Teröristler için hiçbir yer güvenli değil! Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde 2 PKK mensubu ve Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde ise 8 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirmiştir” denildi.

Bu gelişme, terör örgütleriyle mücadelenin ne kadar kararlılıkla sürdürüldüğünü göstermektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla, terör örgütlerinin faaliyetlerine izin verilmemekte ve en güvenli noktaları dahi onlara sağlamamaktadır.

Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesi ve Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesi, terör örgütlerinin sığındığı ve saldırılarını düzenledikleri yerler olarak bilinmektedir. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri, bu bölgelerdeki teröristleri etkisiz hâle getirerek, halkın güvenliğini sağlamaktadır.

Bu başarılı operasyonlar, terörle mücadele konusunda hükümetin ve güvenlik güçlerinin kararlılığını ortaya koymaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, teröristlere göz açtırmamakta ve ülkenin her köşesinde güvenliği sağlamak için var gücüyle çalışmaktadır.

Millî Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada vurgulanan nokta, teröristlerin hiçbir yerde güvende olmadığıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmekte ve halkın güvenliğini en üst düzeyde tutmayı hedeflemektedir.