Türk Turistler Yunanistan Adalarında Rekor Ziyaret

Yunan adalarındaki işletmeciler: Türkler bizi kurtardı

Yunanistan’ı Ziyaret Eden Türk Turist Sayısı Rekor Kırıyor

Bu yıl Yunanistan’ı ziyaret eden Türk turist sayısında rekor kırılması bekleniyor. Ege adaları ve Dedeağaç’daki Yunan esnaf, Türk turistlerin artan ilgisinden memnuniyet duyuyor.

Yunan Kamu Düzeni Bakanlığı’ndan alınan verilere göre, temmuz ayının ilk haftasına kadar ülkeye giriş yapan Türk turist sayısı 182 bin kişiyi aştı. Bu turistlerin 35 bini, “kapıda (limanda) vize” uygulamasından yararlandı.

Yunan turizmciler, Türk turistlerin adalardaki tercihlerini şu şekilde açıklıyor: “Türk turistler, ülkelerinde tatil yapmaktan daha ucuza mal olduğu ve daha kaliteli hizmet gördükleri için adaları tercih ediyorlar.”

Midilli Turizm Acenteleri Derneği Genel Sekreteri Aris Lazaris, %75’i Türk olan turistlerin adaya ekonomik anlamda büyük katkı sağladığını belirtiyor. Lazaris, “Türk turistlerin büyük bölümü varlıklı. Onların sayesinde, Midilli bu yıl ıstakoz kalmadı” diyor.

Diğer bir Yunan adası Sisam’da otel sahibi Fotini Yerondi ise Türk turistlerin bu yaz ada ekonomisini kurtardığını ifade ediyor. “Hollanda ve İskandinav ülkelerinden gelen turist sayısında %50 düşüş var. Türk turistler her şey için şikayet etmiyorlar” diyor.

Dedeağaç’ta bir lokanta sahibi olan Andreas Andreoglu ise, “Türk turistler Yunan hudut kapılarında uzun süre beklemek zorunda kalmadıkları için Dedeağaç’ı tercih ediyorlar. Türk turistler balık ve deniz ürünlerine ilgi gösteriyor ve fiyatlarının uygunluğundan memnun kalıyorlar” şeklinde konuşuyor.

Gelen turistlerin tekrar gelme eğiliminde olduğunu belirten Teodoros Piliotis, Türk turistlerin alışveriş yapmaktan çekinmediklerini ve adalardaki ticari faaliyetlere büyük katkı sağladıklarını belirtiyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kıvanç Meriç ise fiyatlar açısından Türkiye’nin rekabet gücünü kaybettiğini belirterek, Türk turistlerin Yunan adalarını tercih etmesindeki sebepleri açıklıyor.