Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay’ın Kuruluş Yıldönümü Programında Konuştu ve Türkiye Yüzyılı Vizyonunu Anlattı

Sayıştay mesajları: Sistem güvenoyu aldı sıra iyileştirmede

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen Sayıştay’ın 161. kuruluş yıldönümü programında konuştu. Erdoğan konuşmasında, Türkiye’nin geçmişten günümüze kadar yaşadığı siyasi rekabetlerin ve kavgaların temel sorunlardan olduğuna dikkat çekti. Geçmişte siyasetçilerin yaşadığı acı gerçekle yüzleşildiğini belirten Erdoğan, 2002 yılında iktidara geldiklerinde de aynı zihniyetin devlet içindeki uzantılarıyla mücadele ettiklerini ifade etti.

Bu süreçte anayasa ve kanunların kötüye kullanılması, bürokrat atayamadıkları zamanlar ve reformların engellenmesi gibi zorluklarla karşılaştıklarını söyleyen Erdoğan, yargı ve emniyet darbe girişimlerine de maruz kaldıklarını hatırlattı. Ancak tüm bu zorluklara rağmen, hukuk ve demokrasi çerçevesinde mücadele etmeyi sürdürdüklerini belirtti.

Son 21 yılda gerçekleştirilen zihniyet devrimi sayesinde uzun uğraşlar sonucunda devletin tüm kurumlarının hedef birliği, anlayış ve ahenkle çalışmasını sağladıklarını vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin bugün itibariyle dünyanın gıptayla baktığı olgunluk seviyesine geldiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’nin yaşadığı kriz dönemlerinde avantajlarını gösterdiğini belirten Erdoğan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin sonucunda da Cumhurbaşkanlığı sisteminin milletten yeniden güvenoyu aldığını hatırlattı.

Erdoğan, yeni sistemle kazanımların tahkim edilebileceğini ve siyasi istikrarsızlık ikliminin yeniden hortlatılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Türkiye’nin Cumhuriyet’in 100’üncü kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutlamak istediklerini belirten Erdoğan, bu yıldönümünü yepyeni bir vizyon olan Türkiye Yüzyılı’nın başlangıç noktası haline getirmek istediklerini sözlerine ekledi. Erdoğan, Milletimiz tarafından Türkiye Yüzyılı’nın sahiplenildiğini ve bu vizyonu adım adım gerçeğe dönüştürecekleri sözünü verdi.