Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna’da Savaş Mağduru Kadınlara Destek Veriyor

Lider eşlerinden savaşın çocuklarına ziyaret

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaretinden sonra sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraflarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Ukrayna’da savaş mağduru olan kadınlar, gençler ve çocuklarla tanıştık. Ülkemizde ağırladığımız Ukraynalı yetim çocuklara sağlanan sosyo-psikolojik destek, burada da aynı şekilde gerçekleştiriliyor olmasından dolayı memnuniyet duydum. Kadınlar ve çocuklar, savaşın yıkıcı etkilerinden en fazla etkilenen kesimlerdir ve her ülkenin onlara destek olması için çaba sarf etmesi gereklidir. Tüm dünyanın bir araya gelerek yeni savaşların önüne geçmenin en güçlü kalkan olduğuna inanıyorum.”

html formatında haber metni:

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Ukrayna’da savaş mağduru kadınlara destek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna’yı ziyareti sırasında fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. Ziyaretin ardından yapılan paylaşımda Erdoğan, savaş mağduru Ukraynalı kadınlar ve çocuklarla bir araya geldiğini belirtti.

Erdoğan’ın paylaşımında yer verdiği sözlere göre, ziyaret sırasında Türkiye’de misafir edilen Ukraynalı yetim çocuklara sağlanan sosyo-psikolojik desteğin benzeri Ukrayna’da da sunuluyor. Savaşın kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkilerine vurgu yapan Erdoğan, her ülkenin bu konuda elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan ayrıca, dünya genelinde birlik olmanın ve yeni savaşların önüne geçmenin en güçlü savunma kalkanı olduğuna inandığını belirtti.