Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, FETÖ Propagandasına İzin Vermeyen Tutumu İle Altın Portakal Film Festivali’nden Çekildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Antalya Altın Portakal Film Festivali açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, ülkemizin kültürel ve sanatsal değerlerini korumak, geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu hedef doğrultusunda, hem ülkemizde hem de yurt dışında düzenlenen birçok kültür ve sanat etkinliğine destek vermektedir.

Türk sinemasının önemli etkinliklerinden biri olan, 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin düzenleme süreci devam etmektedir. Festivalin belgesel yarışması bölümünde “Kanun Hükmü” adlı belgesel yer almaktadır.

Ancak maalesef bu prestijli festivalde, FETÖ terör örgütünün propagandası yapılmasına fırsat verilmiştir, bu durum son derece üzücüdür. Bakanlığımız, 15 Temmuz’da milletimizin gerçekleştirdiği destansı mücadelenin itibarsızlaştırılması ve sanatın provokasyon aracı olarak kullanılması girişimlerinin bir parçası olmayacaktır.

Bu nedenle, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekildiğimizi bildirmek istiyoruz.