Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Doğan Bebek: Ata Öztürk

Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının ilk bebeğine anlamlı isim

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamak için özel bir an olan bu günde, İstanbul’da bir çift, Yağmur ve Erdem Öztürk, bebeğine Ata ismini vererek, yüzyılın ilk dakikalarında doğmuş olan bu bebekle birlikte özel bir kutlama gerçekleştirdi. Ata, dün gece saat 00.05’te Kavacık’taki özel bir hastanede dünyaya gelerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılının ilk bebeği olarak tarih kitaplarına geçti.

Babanın ifadelerine göre, Erdem Öztürk şunları söyledi: “Çok mutluyuz çünkü 29 Ekim’e denk geldi. Doktorumuzun bize söylediği zaman, 29 Ekim tarihini duyduğumuz anda hemen bir isim düşünmeye başladık. ‘Ata’ ismi en uygunu olarak belirledik ve bebeğimize Ata Öztürk adını verdik. İnanılmaz mutluyuz ve heyecanlıyız.”

Anne Yağmur Öztürk ise şu şekilde konuştu: “29 Ekim aslında normal doğum tarihiydi. Biz de bu anlamlı günle uyumlu bir doğum gerçekleştirmek istedik. Şimdi bir tane Ata’mız oldu. Umarız adına layık bir şekilde vatana millete hayırlı bir evlat olur.”

Doğumun gerçekleştiği hastanede görev yapan Dr. Sadiye Eren ise şunları dile getirdi: “Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle büyülü bir olaya tanıklık etmek gerçekten çok güzel bir duygu. Önceden her zaman yeni bir yılın ilk bebeğini kutlardık. Şimdi de Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılının ilk bebeğini kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Gerçekten çok özel bir his.”