Türkiye Genelinde Gerçekleşen Operasyonlarda 1 Ton 719 Kilogram Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Bakan Yerlikaya duyurdu: 8 ilde uyuşturucu operasyonu! 36 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonlarla uyuşturucu ticaretiyle mücadelede önemli bir adım atıldığını duyurdu. İstanbul, Diyarbakır, Hakkari, Zonguldak, Edirne, Bursa, Tekirdağ ve Osmaniye illerinde gerçekleştirilen “Narkogüç-38” operasyonunda 1 ton 719 kilogram uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini vurgulayan Bakan Soylu, toplamda 36 şüphelinin de tutuklandığını belirtti.

Bakan Soylu, operasyonların uyuşturucu tacirlerine karşı gösterilen kararlılık ve çabanın bir göstergesi olduğunu ifade etti. Gençlerin ve ülkenin geleceğini zehirleyen bu kişilere göz açtırmayacaklarını ve onların her an takipçisi olduklarını vurguladı. Operasyonlardan öne çıkanlardan biri İstanbul’da yapılan operasyon oldu. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Beşiktaş ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda, 33 kilogram kristal metamfetamin, 116 kilogram sıvı halde metamfetamin, 2 hassas terazi ve uyuşturucu üretiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Ayrıca, bir yabancı uyruklu zehir taciri de yakalandı.

Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyonda ise 1 ton 480 kilogram esrar ve bin 700 kök kenevir ele geçirildi. Bir zehir taciri de tutuklandı. Hakkari’de yapılan operasyonda ise 34 kilogram metamfetamin ve morfin ele geçirildi. Zonguldak, Edirne, Bursa, Tekirdağ ve Osmaniye’de de yapılan operasyonlarda ise çeşitli miktarlarda kokain, bonzai, sentetik hap, skunk ve toz esrar ele geçirildiği ve birçok zehir tacirinin yakalandığı bilgisi paylaşıldı.

Operasyonları gerçekleştiren emniyet güçlerini ve jandarmayı tebrik eden Bakan Soylu, uyuşturucu ticaretiyle, terör örgütleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini duyurdu. Türkiye’nin halkını zehirlemeye çalışanları ve zararlı etkilerine maruz bırakanları affetmeyeceklerini vurguladı. Bu operasyonların, toplumun huzur ve güvenliği için atılan önemli bir adım olduğunu belirtti.