Türkiye Genelinde Yağışlı Hava Beklentisi: Dikkatli Olunması Gereken Bir Hafta

Önce soğuk sonra kar

Türkiye genelinde hava durumu konusunda önümüzdeki günlerde dikkatli olunması gerekmektedir. Öncelikle, yağışların başlangıçta yurdun batı bölgelerinde sağanak şeklinde başlayacağı ve güney ile batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanaklar görüleceği tahmin ediliyor. Ancak, zamanla bu yağışların tüm ülkeyi etkisi altına alması bekleniyor.

Özellikle çarşamba gününden itibaren güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde ise (kıyı kesimleri hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması öngörülüyor. Bu yağışların güney ve batı kesimlerde zamanla Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yer yer kuvvetli olabileceği düşünülüyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Salı günü sıcaklık 10-12 derece düşecek ve Kıyı Ege, Akdeniz ve Trakya hariç diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı başlayacak. Çarşamba günü de bu durum devam edecek” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Mevcut hava durumu tahminleri, bize önümüzdeki günlerde yağışlı bir periyodun beklendiğini gösteriyor. Dolayısıyla, vatandaşların bu süre zarfında dikkatli olmaları, önlem alarak güvenli bir şekilde hareket etmeleri önemlidir.