Türkiye Genelinde Yağışlı ve Rüzgarlı Hava Bekleniyor

Meteoroloji'den 21 ile sarı ve turuncu uyarı: Sağanak ve fırtına bugün de devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Kırıkkale, Çorum, Amasya, Giresun çevreleri ve Trabzon’un batı ilçelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecektir. Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde ise şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Bazı bölgelerde gece ve sabah saatlerinde pus ve sis oluşabileceği tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklığı iç kesimlerde 3 ila 7 derece arasında artacakken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacaktır. Rüzgar genellikle güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette esecektir. Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Karadeniz’de ise güneyden kuvvetli ve fırtına şeklinde (40-80 km/saat) eseceği öngörülmektedir.

Kıyı Ege, Marmara’nın güney ve doğusu ile Tekirdağ, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde kuvvetli, Kıyı Ege’de ise çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar beklenmektedir. Bu nedenle sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Aynı şekilde, Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Karadeniz’de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da tedbirli olunması önemlidir.