Türkiye genelindeki Uyuşturucu Operasyonlarıyla Birçok Suçlu Yakalandı

Bakan Yerlikaya paylaştı! Zehir tacirlerine geçit yok: 34 ilde 190 kişi yakalandı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Bursa, Malatya, İstanbul, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Elazığ, Bitlis, Afyonkarahisar, Kütahya, Konya, Manisa, Antalya, Iğdır, Samsun, Kırıkkale, Yalova, Ağrı, Muğla, Adana, Edirne, Bolu, Batman, Karabük, Siirt, Mardin, Hakkari, Düzce, Kocaeli, Kahramanmaraş, Mersin, Ordu, Zonguldak ve Uşak illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda şunlar ele geçirildi: Bursa’da yapılan 2 ayrı operasyonda 1 kg esrar ve çeşitli miktarda uyuşturucu ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı. Malatya’da yapılan operasyonda 5,6 kg esrar, metamfetamin ve bonzai ele geçirildi, 11 zehir taciri yakalandı. İstanbul’da yapılan operasyonda 47.200 adet çeşitli içerikte uyuşturucu hap ele geçirildi, bir zehir taciri yakalandı. Hatay’da yapılan operasyonda 58.000 adet çeşitli içerikte uyuşturucu hap ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı. Kilis’te yapılan operasyonda çeşitli ağırlıkta metamfetamin ele geçirildi, 1 zehir taciri yakalandı. Diyarbakır’da yapılan 3 ayrı operasyonda 417 kg skunk, 16 kg esrar ele geçirildi, 2 zehir taciri yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda ise 600 kg esrar, 489 bin kök kenevir, 151 bin kök skunk ele geçirildi, 1 zehir taciri yakalandı. Elazığ’da yapılan operasyonda çeşitli ağırlıkta metamfetamin ele geçirildi, 1 zehir taciri yakalandı. Bitlis, Afyonkarahisar, Kütahya, Konya, Manisa, Antalya, Iğdır, Samsun, Kırıkkale, Yalova, Ağrı, Muğla, Adana, Edirne, Bolu, Batman, Karabük, Siirt, Mardin, Hakkari, Düzce, Kocaeli, Kahramanmaraş, Mersin, Ordu, Zonguldak ve Uşak illerinde de benzer operasyonlar gerçekleştirildi ve birçok uyuşturucu madde ile ilgili suçlu yakalandı. Operasyonları başarıyla gerçekleştiren jandarma ve emniyet personeline teşekkürlerimi iletiyorum. Uyuşturucu satıcılarının, geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz.”

HTML formatındaki haber metni:

Bakan Yerlikaya: Türkiye genelindeki operasyonlar sonucunda birçok uyuşturucu madde ele geçirildi

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde önemli miktarda uyuşturucu madde bulunduğunu duyurdu.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda 1 kg esrar ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonlarda 2 zehir taciri yakalandı. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonunda ise 5,6 kg esrar, metamfetamin ve bonzai ele geçirilirken, 11 zehir taciri yakalandı. İstanbul, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Elazığ, Bitlis, Afyonkarahisar, Kütahya, Konya, Manisa, Antalya, Iğdır, Samsun, Kırıkkale, Yalova, Ağrı, Muğla, Adana, Edirne, Bolu, Batman, Karabük, Siirt, Mardin, Hakkari, Düzce, Kocaeli, Kahramanmaraş, Mersin, Ordu, Zonguldak ve Uşak illerinde de benzer operasyonlar düzenlendi ve birçok zehir taciri yakalandı.

Bakan Yardımcısı Ersoy, operasyonları gerçekleştiren jandarma ve polis ekiplerini tebrik ederek, “Uyuşturucu satıcılarının, geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz” dedi.