Türkiye, Mısır ve Suudi Arabistan Büyükelçileri Erdoğan’a Güven Mektubu Sundu, Prens Edward Başkentte Kabul Edildi

Erdoğan büyükelçileri kabul etti... Mısır Elçisi 13 yıl sonra mektup sundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de gerçekleşen kabulde Fransa Büyükelçisi İsabelle Dumont, Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder, Mısır Büyükelçisi Amr Soliman Abdelmeguid ve Suudi Arabistan Büyükelçisi Fahad Bin Assad Bin A. Abualnasr’a güven mektubu aldı. Mısır ile olan normalleşme süreci kapsamında 13 yıl aradan sonra büyükelçi ataması yapıldı. Temmuz ayında ise Türkiye ve Mısır diplomatik ilişkilerin yeniden büyükelçilik düzeyine çıkarıldığı bir açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Türkiye Cumhuriyeti ve Mısır Arap Cumhuriyeti, diplomatik ilişkilerin büyükelçilik seviyesine yükseltildiğini duyurdu. Türkiye, Kahire Büyükelçisi olarak Salih Mutlu Şen’i atarken, Mısır ise Ankara Büyükelçisi olarak Amr Elhamamy’i aday gösterdi. Güven mektubu sunumu sonrasında Fransa Büyükelçisi Dumont ve beraberindekiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Norveç Büyükelçisi Gaarder’in ise ailesiyle birlikte çekilen hatıra fotoğrafında yer aldığı görüldü. Erdoğan daha sonra Mısır Büyükelçisi Abdelmeguid ve Suudi Arabistan Büyükelçisi Abualnasr ile bazı büyükelçilik görevlileriyle de fotoğraf çektirdi. Hatıra fotoğraflarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Protokol Müdürü Erol Özoral da yer aldı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward’ı kabul etti. Görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı ancak bir kare fotoğraf paylaşıldı.