Türkiye Terörle Mücadelede Başarı Elde Ediyor: Son Bir Haftada 44 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

MSB bilgilendirdi: Bir haftada 44 terörist öldürüldü

Türkiye’nin terörle mücadelede elde ettiği sonuçlar hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar önemli bilgiler paylaştı. 1 Ocak’tan itibaren gerçekleştirilen Terörle Mücadele Harekâtı kapsamında, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil olmak üzere toplamda 892 terörist etkisiz hale getirilirken, son bir haftada ise 44 terörist etkisiz hale getirildi.

Sınırlarımızın güvenliği konusunda da önemli gelişmeler kaydedildi. Son bir hafta içinde 193 kişi yasadışı yollarla sınırlarımızı geçmeye çalışırken yakalandı. Bu şahıslardan 20’si terörist, 15’i ise FETÖ mensubuydu. 2.900 kişi ise hudutlardan geçemeden engellendi. Bu yıl içinde yakalananların sayısı ise 4.258’e ulaştı. FETÖ mensubu olanların sayısı 216’ya, toplam terörist sayısı ise 326’ya yükseldi. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı ise 128.812 oldu. Aynı zamanda yıl başından bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 4.492 kilogram uyuşturucu, 1.051 uyuşturucu hap ve 23 çeşitli silah ele geçirildi.

Suriye’deki faaliyetlere gelince, son bir haftada terör örgütü tarafından harekât bölgelerimize 2 taciz ve saldırı düzenlendi. Bu saldırılarda 30 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak’tan itibaren ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı 661’e yükseldi. Türkiye, terörle mücadelesine bütün gücüyle devam etmekte ve sınırlarında güvenliği sağlamak için gereken önlemleri almaktadır.