Türkiye ve Azerbaycan: Güçlü İlişkiler

İki kardeş ülkeden sıcak mesajlar

Türkiye ve Azerbaycan Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

Son ortak basın toplantısında değerli açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Her iki ülke daima bir millet iki devlet anlayışıyla hareket etmiştir. Bundan sonra da iyi günde kötü günde birlikte olmaya devam edecektir” dedi. Fidan, kurumsal çalışmaların güçlendirilmesi için neler yapılabileceğini ve bölgesel bağlantısallık ile lojistik yollarıyla ilgili kalkınma konularını görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti. Ayrıca İsrail’in Gazze saldırısının da değerlendirildiğini belirtti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da, “Azerbaycan ile Türkiye’nin tutumu birdir. Bu karşılıklı destek, stratejik ortaklık ve müttefiklik ilişkileridir. Böyle devam edecektir” açıklamasını yaptı.

Ekonomik anlamda işbirliğinin arttığı belirtilen toplantıda, 2023 yılında Türkiye’nin Azerbaycan’a ihracatının 2.3 milyar dolar, Azerbaycan’dan ithalatın ise 5.3 milyar dolar olarak gerçekleştiği bilgisi verildi. Toplam ticaret hacminin 7.6 milyar dolara ulaştığı vurgulandı. Azerbaycan’da faaliyet gösteren Türk şirketlerinin sayısının 5 bin 700’ün üzerinde olduğu belirtilirken, Türkiye’de ise 2 bin 600’ün üzerinde Azerbaycan sermayeli şirket bulunduğu ifade edildi.

Gonca ŞENAY / ANKARA