Türkiye’de 5 Yıl Görev Yapacak Kadın Belediye Başkanları Seçildi

Yerel Seçim Sonuçları 2024 | 81 ilden 11'ini kadınlar yönetecek... İşte kazanan isimler

Türkiye’de 5 Yıl Görev Yapacak Kadın Belediye Başkanları Seçildi

Türkiye dün 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçti. Ülke genelinde kadın belediye başkanlarının sayısında artış yaşandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, 81 ilin 11’ini kadınlar yönetecek.

İşte Kazanan Kadın Belediye Başkanları

Aydın – Özlem Çerçioğlu

Aydın’da yapılan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin resmi olmayan sonuçlarına göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na CHP’nin adayı Özlem Çerçioğlu seçildi.

Özlem Çerçioğlu Kimdir?

Özlem Çerçioğlu, 11 Ağustos 1968’de Aydın Nazilli’de doğmuştur. Selçuk Üniversitesi Makine Resim Konstrüksiyon Bölümü mezunudur. Siyasete 2002 yılında CHP Aydın Milletvekili olarak başlamıştır. 2009 yılında Aydın Belediye Başkanı seçilerek kentin ilk kadın belediye başkanı olmuştur. Halen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. Evli ve 2 çocuk annesidir, İngilizce bilmektedir.

Diyarbakır – Ayşe Serra Bucak Küçük

Diyarbakır’da yapılan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin resmi olmayan sonuçlarına göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na DEM Parti’nin adayı Ayşe Serra Bucak Küçük seçildi.

Ayşe Serra Bucak Küçük Kimdir?

Ayşe Serra Bucak Küçük, 1976 yılında Diyarbakır’da doğmuştur. Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinden mezun olan Küçük, kentin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

Eskişehir – Ayşe Ünlüce

Eskişehir’de yapılan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre, CHP’li Ayşe Ünlüce Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Ayşe Ünlüce Kimdir?

Ayşe Ünlüce, 1970 doğumlu olup, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk annesidir.Ünlüce, Türk Telekom A.Ş. ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde hukuk müşaviri olarak görev almıştır.

Gaziantep – Fatma Şahin

Gaziantep’te yapılan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na AK Parti’nin adayı Fatma Şahin yeniden seçildi.

Fatma Şahin Kimdir?

Fatma Şahin, 1966 Gaziantep doğumludur. Kimya ve Metalürji Bölümü mezunu olan Şahin, 2002 yılında ilk kadın milletvekili olarak seçilmiştir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

Tekirdağ – Candan Yüceer

Tekirdağ’da yapılan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre, CHP’li Candan Yüceer, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na seçilen ilk kadın oldu.

Candan Yüceer Kimdir?

Candan Yüceer, 1973 Malatya doğumlu bir hekimdir. Çeşitli dönemlerde CHP Tekirdağ Milletvekili olarak görev yapmıştır. Evli ve 2 çocuk annesidir.

Kazanan Kadın Belediye Başkanlarının Olduğu Şehirler

Ağrı’da Hazal Aras, Afyonkarahisar’da Burcu Köksal, Batman’da Gülistan Sönük, Bilecik’te Melek Mızrak Subaşı, Edirne’de Filiz Gencan Akın ve Siirt’te Sofya Alağaş Belediye Başkanı seçilmiştir.

İlçelerde Kazanan Kadın Belediye Başkanları

İstanbul

Bakırköy: Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu, Üsküdar: Sinem Dedetaş, Maltepe: Esin Köymen

Ankara

Akyurt: Hilal Ayık

İzmir

Ceşme: Lal Denizli, Foça: Saniye Fıçı, Karabağlar: Emine Helil İnay Kınay, Karaburun: İlkay Girgin Erdoğan, Karşıyaka: Behice Yıldız Ünsal, Kınık: Sema Bodur, Konak: Nilüfer Çınarlı Mutlu, Selçuk: Filiz Ceritoğlu

Adana

Seyhan: Oya Tekin

Antalya

Akseki: İlkay Akca, Korkuteli: Saniye Caran, İbradı: Hatice Sekmen