Türkiye’de Gerçekleşen Operasyonlar ve Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Başarılar Elde Edildi

Kırmızı bülten avı

Belçika polisi, Miah’ın Türkiye’ye kaçtığı ile ilgili bilgiler elde ettiğinde, bu bilgiyi Interpol ile paylaştı. Türk Emniyeti’yle yapılan ortak çalışmalar sonucunda, Miah’ın İstanbul Büyükçekmece’de gizlenmiş olduğu bir adres tespit edildi ve bu bilgi doğrultusunda operasyon kararı alındı. Özel harekat polislerinin desteğiyle gerçekleştirilen baskında, Miah “Kafes 20” operasyonu çerçevesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Aynı şekilde Vietnam’da ağır yaralama suçuyla yargılanan Çinli Chen Xuefen’in ülke dışına kaçtığı bilgisine ulaşılması üzerine, Vietnam güvenlik birimleri Interpol’e başvurdu. Interpol Chen Xuefen için kırmızı bülten çıkardıktan sonra Türkiye’ye kaçtığı bilgisi elde edildi ve bu bilgi Türkiye’ye iletilerek işbirliği sağlandı. Chen Xuefen’in Bağcılar’da bir adreste saklandığı tespit edildi ve düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Chen Xuefen’in iade süreci tamamlandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Gümrük Muhafaza birimlerince 13 Aralık 2023 tarihi itibarıyla 11 tonu aşan uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı. Bu ele geçirilen uyuşturucu maddelerin değeri 4,7 milyar TL’yi geçmektedir.