Türkiye’de Turgut Özal için Anma Töreni düzenlendi

Turgut Özal, ölümünün 31 yılında mezarı başında anıldı

Türkiye, Turgut Özal’ı Ölümünün 31. Yıldönümünde Anma Töreniyle Andı

Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 31. yıldönümünde Topkapı’daki mezarı başında İstanbul Valiliğinin düzenlediği törenle anıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, siyasi parti üyeleri ve Özal’ın çocukları Ahmet, Efe ve Zeynep Özal ile eşi Semra Özal katıldı.

Anma töreni, Turgut Özal’ın özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Ardından mezarına çelenk bırakıldıktan sonra İstanbul İl Müftüsü Arpaguş dua etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, törenin ardından merhum Başbakan Adnan Menderes’in kabrini ziyaret ederek dua etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bugün, merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın, 8. Cumhurbaşkanımızın vefatının 31. seneyi devriyesi vesilesiyle Cumhurbaşkanlığımızı temsilen buradayız. Törene iştirak ettik. Aileye taziyelerimizi sunduk. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun diyoruz. Milletimize de taziyelerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Yılmaz, “Rahmetli Turgut Özal, ülkemizde serbest piyasa ekonomisinin yerleşmesinde, dışa açılmada, ihracata dayalı bir ekonomi katılımı gerçekleştirmede büyük hizmetler yaptı. Yine bir askeri darbe sonrası demokrasiye geçiş sürecinde temel hakların, özgürlüklerin genişletilmesinde çok büyük reformlara imza attı. Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamada, telekomünikasyon başta olmak üzere seksenli yıllarda dünyanın da ötesine giden, ortalamaların ötesine giden çok önemli yatırımlar gerçekleştirdi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim Sonrası Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim Sonrası Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti grubuyla buluştu. “Seçim huzur içinde geçti” dedi.

Erdoğan, oy oranlarını değerlendirerek, “Kazanmak için değişime hazırız” dedi.

Seçimlerin katılım oranını analiz ettiklerini belirten Erdoğan, “İttifakımız devam edecek” vurgusu yaptı.

Halkın beklentilerini dikkate alacaklarını ifade eden Erdoğan, “Mücadelemiz zaferle sonuçlanacak” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Erdoğan, Filistin’e destek konusunda kararlı olduklarını belirterek, “Türkiye’nin duruşu değişmeyecek” mesajını verdi.