“Türkiye’de Yapılan “KALKAN-5″ Operasyonlarıyla Göçmen Kaçakçılığı Kontrol Altına Alındı”

Bakan Yerlikaya: 74 göçmen kaçakçısı ve 1.510 göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, “KALKAN-5” operasyonları kapsamında 20 ilde büyük bir başarı elde edildi. Bu operasyonlar sonucunda, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlerin kontrol altına alınmasına yönelik önemli adımlar atıldı. Yapılan operasyonlar sonucunda, 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1510 düzensiz göçmen yakalandı.

Türkiye, düzensiz göçün hedefi haline gelmek isteyen insan tacirlerine göz açtırmamak için kararlı bir şekilde insan kaçakçılığına ve düzensiz göçe karşı mücadele ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Antalya, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Edirne, Gaziantep, Iğdır, Kocaeli, Konya, Malatya, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Şanlıurfa ve Van illerinde düzenlenen operasyonlarda Jandarma, Polis ve Sahil Güvenlik birimlerince toplamda 63 ayrı yer kontrol altına alındı ve 74 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Tutuklananların sayısı 5, adli kontrol kararı verilenlerin sayısı 2 olup diğerlerinin işlemleri ise sürdürülüyor.

İlerleyen tarihlerde, 31 Aralık 2023 tarihinden itibaren İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye genelinde Valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda hareket eden Mobil Göç Noktası araçları ve uzman personel ekipleri ile Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimleri denetimlerini sürdürecektir. İstanbul’da bulunan 52 Mobil Göç Noktası aracı ve 156 uzman personel ile toplamda ülke genelinde 97 Mobil Göç Noktası aracı ve 291 uzman personel 24 saat boyunca kesintisiz denetimlerine devam edecekler.

Bu başarılı operasyonların koordinasyonunda yer alan Valilerimizi, operasyonları gerçekleştiren Jandarma, Polis ve Sahil Güvenlik birimlerini ve Göç İdaresi Başkanlığı’ndaki uzman personelleri tebrik etmek istiyorum. Allah onların yolunda başarılarını daim etsin.

Türkiye’nin göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelesi kararlılıkla devam edecektir. “KALKAN-5” operasyonları ile elde edilen bu önemli sonuçlar ülkemizin güvenliği ve sınırlarının korunması açısından büyük bir adımdır.