Türkiye’de Yazın Sanatın Yıldızları Parlıyor: Opera ve Bale Festivalleri!

Opera ve balede sıcak yaz

Devlet Opera ve Balesi, halka en yüksek seviyede opera ve bale sanatını sunmayı hedefliyor. 14. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali, 10 Haziran’da Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda Gala Konseri ile açılacak. Festival, 22 Haziran’da Ankara, Antalya ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri’nin ortak sahneleyecekleri ‘Aida’ operasıyla kapanış yapacak.

Efes Antik Tiyatro’da düzenlenecek 6. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nin açılışı, 7 Temmuz’da İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından gerçekleştirilecek. ‘Uyuyan Güzel’ balesi festivalde ilk defa sahnelenecek. Festival, 21 Temmuz’da İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Lucia Di Lammermoor’ operasıyla sona erecek.

Uluslararası Bodrum Bale Festivali, Bodrum Kalesi ve Kuzey Hendeği sahnesinde düzenlenecek ve 20. yaşını kutlayacak. Festivalin açılışı, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek ‘Harem’ balesiyle yapılacak. Festival, 16-17 Ağustos’ta İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği ‘Don Kişot’ balesiyle sona erecek.

Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ise 30. yaşını kutlayacak ve 4 Eylül’de Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi müdürlüklerinin ortak yapımı ‘Aida’ operasıyla başlayacak. Festival, 21 Eylül’de ‘Gala Konser’ ile sona erecek.