Türkiye’nin İlk Kadın Hazine Genel Müdürü Aysel Öymen Vefat Etti

Altan Öymen eşini kaybetti... Hazine’nin başındaki ilk kadındı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Aysel Öymen, pazartesi günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda “Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin değerli Onur Kurulu Başkanı Altan Öymen’in eşi, üyemiz Aslı Öymen’in annesi Aysel Öymen’i kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Öymen Ailesi’nin acısını paylaşıyor, başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Aysel Öymen, Hazine Müsteşarlığı’nda önemli görevlerde bulunmuş ve Türkiye’nin ilk kadın Hazine Genel Müdürü olarak görev yapmıştı. İki çocuk annesi olan Aysel Öymen, 1933 yılında doğmuş olup yarın öğlen Teşvikiye Camisi’nde düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecektir.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yayımladığı başsağlığı mesajında, “Vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendiğim Genel Başkanımız Altan Öymen’in değerli eşi, ilk kadın Hazine Genel Müdürü Aysel Öymen’e Allah’tan rahmet diliyor, Öymen Ailesi’ne ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum” şeklinde ifade etti. CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Aysel Öymen için taziye mesajı yayımladı.