Türkiye’yi Yağışlı Bir Havaya Hazırlanın

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu... Sıcaklıklar düşüyor! İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı

Türkiye, yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek. Bugün özellikle Kuzey ve Doğu bölgelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Yarından itibaren ise ülke genelinde yağışlar görülecek. Hava sıcaklıkları mevsim normallerine geriledi ve Doğu illerinden başlayarak yağışlı bir hava sistemi etkisini gösterecek. İstanbul, Trakya ve Batı Karadeniz kıyılarında akşam saatlerinden itibaren etkili olacak olan yeni bir yağışlı sistemden söz ediliyor. Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde ise yer yer kuvvetli yağışlar olabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için yağış uyarısında bulundu. Açıklamada, “Bu akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgesinde görülecek olan sağanak yağışların, bölgenin doğu kesimlerinde (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa) gece ve yarın sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli (20-40 kg/m2) olabileceği ve bu nedenle ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Rüzgarın ise genellikle güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batı kesimlerinde ise güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli (40-60 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Günün en yüksek sıcaklıkları ise bazı iller için şu şekilde öngörülüyor: Ankara parçalı ve az bulutlu, 17 derece; İstanbul parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, 20 derece; İzmir parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, 23 derece; Adana parçalı bulutlu, 26 derece; Antalya parçalı ve az bulutlu, 25 derece; Samsun parçalı ve az bulutlu, 23 derece; Trabzon parçalı ve az bulutlu, 19 derece; Erzurum parçalı ve çok bulutlu, 12 derece; Diyarbakır parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, 19 derece.