Tutuklu Bankacı Seçil Erzan’ın İfadesi: Gizemli Kapalıçarşı İsimleri ve Detaylar

Seçil Erzan kimi gizliyor? 'Korkuyorum, ismini kesinlikle vermek istemiyorum'

Tutuklu bankacı Seçil Erzan, savcılık ifadelerinde ayrıntılı detaylarla yer, zaman ve kişi bilgilerini genel olarak paylaştı. Yakın çevresi, tefeciler, futbolcular ve diğer ünlü isimlerle ilgili birçok konuda detaylı bilgiler vermekten kaçınmadı. Ancak, bazı kişileri gizledi ve özellikle bahsetmek istemediği kişiler oldu. Bunlardan biri, Kapalıçarşı’da para aldığını söylediği bir şahsın kim olduğuydu. Erzan, “Çok korkuyorum” dediği bu kişinin kimliğini belirtmedi. Erzan, fahiş faizle para aldığı birçok ismi ifade ederken, Kapalıçarşı’daki bu ‘korkutucu’ kişinin kimliği hâlâ bilinmiyor.

Bu kişi ilk olarak Erzan’ın savcılık ifadesinde ortaya çıktı. Erzan, kimlerden para aldığını anlatırken bu kişiden “Nazlı Can ile tam olarak hatırlayamadığım bir gün Kapalıçarşı’da birinden para almıştım, ancak bu kişiden korktuğum için ismini kesinlikle vermek istemiyorum” şeklinde bahsetti. Bu durum, hem polisin hem de savcılığın dikkatini çeken bir konu olarak kaydedildi. Erzan, mahkemedeki ifadesinde de bu kişinin kimliğini açıklamadı. Nazlı Can ve Erzan’ın para ilişkilerine dair ifadelerinde, bu kişinin kimliğiyle ilgili herhangi bir ayrıntı bulunmuyor.

Gözler şimdi bu isimlerde:

– Atilla Baltaş: Seçil Erzan’ın ifadelerinde yüksek faizle para aldığını belirttiği isimlerden biri Atilla Baltaş. Erzan, Baltaş için “Verdiği paraları çok yüksek faizle geri aldırmıştır ve beni mağdur etmiştir. Ayrıca son günlerde, bankada benden borçlu olduğuma dair senetler yazmamı zorla isteyerek baskı kurmuştur. Atilla Baltaş’a verdiğim belgeler hiçbir gerçeği yansıtmamaktadır. Mart ayında Şırnak Cizre’ye beni kaçırmak için uçak bileti almıştı. Yani aslında bana zorla Şırnak Cizre’ye uçak bileti aldırmıştır. Bu sırada ben de müştekilerden para toplamıştım. Atilla Baltaş, o paralarla beni yurtdışına kaçırmak istemişti.”

– Süleyman Aslan: Erzan’ın ifadelerinde dikkat çeken bir diğer isim ise Süleyman Aslan. Siirtli olan Aslan, Kapalıçarşı ve Kadınlarpazarı bölgelerinde faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda Florya’da bir ofisi bulunmaktadır. Erzan, bu tefeciye “Moci” adlı bir arkadaşıyla birlikte gitmiştir. İfadesinde şunları anlatmaktadır: “Süleyman Aslan isimli tefeciden Moci ile gidip 10 milyon para almıştım. Bu miktarı 14 milyon olarak geri ödedim. Süleyman Aslan, bu 10 milyonu Denizbank’ta odamda, Moci’nin de yanında bulunduğu bir sırada bana teslim etti. Karşılığında 14 milyonluk senet imzaladım, ancak 14 milyon lirayı Aslan’a elden ödedim. Ayrıca Süleyman Aslan bana 1 milyon 350 bin dolar daha vermişti. Sonrasında 2 milyon 650 bin dolar daha fazla bir parayı Süleyman Aslan’a ödedim. Şimdiye kadar Süleyman Aslan’a çok fazla faiz ödedim.”

Bu şekilde, Seçil Erzan’ın savcılık ifadelerinde belirtilen ayrıntılarına ve kişilere odaklanılmıştır. Kimliği belirsiz Kapalıçarşı’da para alan korkutucu kişi hakkında bilgi eksikliği devam etmektedir. Atilla Baltaş ve Süleyman Aslan, Erzan’ın ifadelerinde önemli roller oynamaktadır.