Tutuklu Sanıklar Tahliye Edildi

Polatgiller’de tutuklu sanık kalmadı... ‘Enerci’leri geri döndü

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi Tutuklu Sanıkları Tahliye Etti

Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu’nda görülen davada tutuklu sanıklar Engin Polat, babası Sezgin Polat ve kardeşi Alper Kürşat Polat, cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer tutuklu sanık Ahmet Gün ve tutuksuz sanıklar Dilan Polat, Sıla Doğu ve Can Doğu’nun da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar da duruşma salonundaydı.

Mahkeme hakimi, tutuklu bulunan sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine karar verdi. Tahliye edilen sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu ve akşam saatlerinde serbest bırakıldılar.

Mahkeme ayrıca sanıkların emanette bulunan cep telefonu, bilgisayar gibi materyallerin iadesine karar verdi ve vergi suçları soruşturma bürolarına yazılarak durumları hakkında bilgi istedi.

İddianameye göre, Dilan ve Engin Polat çifti “Kara para aklama” suçlamasıyla tutuklanmıştı ve mahkeme tarafından tahliye edildikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Çok mutluyuz, ailemizle kavuştuk” dedi.

Dilan Polat, kardeşi Sıla Doğu ile birlikte tahliye kararını aldıktan sonra cezaevinden çıktı ve sosyal medyada paylaşımlara başladı. Kardeşiyle birlikte enerjik bir şekilde şarkılar söyleyerek mutluluklarını dile getirdiler.

Mahkeme, sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirleri kaldırmayarak sadece emekli maaşlarındaki kısıtlamayı kaldırdı.

Davanın bir sonraki duruşması 19 Aralık tarihine ertelendi ve ağır ceza mahkemesi tahliye kararına yapılan itirazı değerlendirecek.