Uçak Kazaları ve Üretim İddiaları

Antalya’ya inişte lastiği patladı

Almanya’dan Gazipaşa-Alanya’ya iniş yapan Boeing 737-800 Tipi Uçakta Patlama

Almanya’nın Köln-Bonn Havalimanı’ndan dün sabah kalkış yapan Corendon Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na inerken uçuş takımındaki ön lastiği patladı. Pilot tarafından fark edilen durum sonrasında kontrollü bir şekilde ön dikme üzerine iniş yapıldı. Uçakta bulunan 184 yolcu ve 6 mürettebattan yaralanan olmazken, uçağın ön dikmesinde hasar olduğu belirlendi. Olay sonrasında pistte herhangi bir zarar oluşmazken, diğer uçuşlar Antalya Havalimanı’na yönlendirildi. Teknik ekiplerin incelemelerinin ardından uçak kaldırıldı ve pist uçuşa açıldı.

Kadın Pilotun Faciayı Önlemesi

İstanbul Havalimanı’na gövdesi üstüne inen uçağın kadın pilotu Robin Kay Carpenter, Paris-İstanbul seferini yapan FedEx şirketine ait kargo uçağında örnek bir davranış sergiledi. Pilot Carpenter, ön iniş takımlarının açılmadığı ikazını aldıktan sonra Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne durumu bildirdi ve kontrol için pisti iki kez pas geçti. 371 metre süren sürüşün ardından uçağın durabilmesi sağlandı ve Carpenter ile yardımcı pilot Scott Lee yara almadan kurtuldular.

Seneqal’de Pistten Çıkan Boeing 737 Tipi Uçak Alev Aldı

Dakar Blaise Diagne Havaalanı’ndan Bamako’ya gitmek üzere kalkış yapacak olan Air Senegal’e ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı, pist dışına çıkarak bir anda alev aldı. Olayda 11 kişi yaralandı, yaralılar hastaneye kaldırılırken diğer yolcular bir otele konuşlandırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı ve Boeing ise henüz konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Boeing Üretim Hataları İddialarıyla Karşı Karşıya

Boeing’e gövde parçaları sağlayan Spirit AeroSystems fabrikasının eski yetkilisi Santiago Paredes, bazı parçalarda kusurlar olduğunu iddia etti. Kansas’taki fabrikada çalışan Paredes, 2010-2022 yılları arasında sık sık kusurlu parçalar tespit ettiğini belirtti ve Boeing’e bu konuda bilgi verdiğini söyledi. Boeing’in en büyük tedarikçisi olan firma yetkilisi ise iddialara şiddetle karşı çıktı ve şirketin ürün kalitesine önem verdiğini savundu.