Ücretli Öğretmenlere Ek Ders Ücretlerinde Yeni Düzenleme

Ücretli öğretmenler için ek derse % 25 zam

Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) görevi olmayan ücretli öğretmenler, her 5 ders saati için 1 saat ek ücret alabiliyorlardı. Ancak yeni bir karara göre, artık ücretli öğretmenler sadece 2 ders saati için 1 saat ek ücret alabilecekler. MEB, bu düzenlemeyle birlikte ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış sağlandığını açıkladı. Ancak, bu karar kamu görevlisi olan öğretmenleri kapsamamaktadır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada ek ders ücretlerine yüzde 25 zam yapılacağını duyurmuştu. Erdoğan, “Ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler için saat başı ek ders ücretlerinde yüzde 25’lik bir artış gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde, aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında bir artış sağlamış olacağız” dedi. Kararname ile birlikte öğretmenlerin ek ders ücretindeki artış resmiyet kazandı.

Ücretli öğretmenlik, genellikle devlet okullarında kadrolu öğretmenlerin yetersiz olduğu derslerde veya dönemlerde görevlendirilen öğretmenlere verilen bir unvandır. Ücretli öğretmenler, ders veya saat başına göre ücret alırken, kadrolu öğretmenler gibi sabit bir maaş veya tüm sosyal haklara sahip olamamaktadır.