UEFA, İstanbul’da Gerçekleşecek Şampiyonlar Ligi Finali İçin Seyahat Rehberi Oluşturdu.

UEFA'dan menemenli İstanbul tanıtımı

UEFA, İstanbul’da gerçekleşecek olan Şampiyonlar Ligi final maçı için bir “etkinlik rehberi” oluşturduğunu duyurdu. İstanbul23 Final bölümünde, İstanbul’un dünyanın başlıca cazibe merkezlerinden biri olduğundan bahsedilerek, “iki kıtaya, iki denize, eski imparatorluklara ve hem Avrupa hem de Asya kültürlerinin, yemeklerinin ve geleneklerinin zengin bir karışımına” sahip olduğu vurgulandı. Seyahat edenlerin İstanbul’a gelmeden önce seyahat programlarını hazırlamaları ve biletlerini önceden ayırtmaları önerildi.

İstanbul’da yapılması gerekenler başlığı altında, “çağdaş ve eski, geleneksel ve muhafazakâr, ancak gece hayatıyla dolup taşan” bir denge olduğundan bahsedildi. Yemek meraklılarının, maceracıların, tarih fanatiklerinin ve gece kuşlarının en mükemmel yerde oldukları anlatıldı. Yiyecek ve içecek başlığı altında, İstanbul’da tattığınızda insanın damak tadına uygun geleneksel Türk lezzetlerini denemeniz önerildi. Sokak yemeklerinden, kaliteli restoranlara kadar herkesin beğenisine uygun inanılmaz mekanların olduğundan bahsedildi. Meze, menemen, baklava ve köfte&kebap gibi örnekler verildi.

Tarih başlığı altında, Kapalı Çarşı, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii ve Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi yapıların ziyaret edilmesi önerildi. Konaklama için ise Beşiktaş, Sultanahmet, Beyoğlu, Kadıköy, Nişantaşı ve Teşvikiye, Fener ve Balat ile Kurtuluş ve Bomonti bölgeleri gibi pek çok seçeneğin olduğu belirtildi. Seyahat edenlerin İstanbul’da yapacakları aktiviteler için önceden plan yapmaları önerildi.